Utrechts Landschap organiseert unieke excursie: op zoek naar beversporen

Op zondag 6 oktober is de publieksdag van de Utrechtse Natuurdagen: een natuurevenement van Utrechts Landschap waarbij iedereen welkom is die graag van én in de natuur wil leren.

UTRECHT - Speciaal voor dit evenement wordt een exclusieve excursie georganiseerd: op zoek naar beversporen.

Op zoek naar beversporen

Tijdens deze bijzondere excursie langs de Amerongse Bovenpolder laten deskundige gidsen zien hoe de bever de boswachter helpt bij het beheren van zijn natuurgebied. U komt op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Er is speciaal voor deze excursie een brug over het water aangelegd, zodat u de beversporen van dichtbij kunt zien.

Evenement voor jong en oud

Naast de beversporenexcursie zijn er nog meer excursies, workshops en lezingen bij te wonen op deze dag. Voor ouderen wordt er een natuurexcursie per elektrische golfkar verzorgd en kinderen kunnen deelnemen aan een excursie waterdiertjes vangen of met natuurlijke materialen knutselen. Ook kunt u op het terras rustig genieten van de mooie omgeving met een kopje koffie en iets lekkers.

Deelname aan de activiteiten in Amerongen is gratis. Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten kijk op https://www.utrechtslandschap.nl/utrechtsenatuurdagen.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. We zijn in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 600 vrijwilligers, 27.500 Beschermers en 65 Bedrijfsvrienden.

Meer berichten