Help de Voedselbank Overvecht

UTRECHT - De voedselbank in Overvecht kampt met een tekort aan donateurs en voedsel. 

De voedselbank Overvecht verstrekt wekelijks circa 110 voedselpakketten. Dit wordt iedere donderdag in buurthuis Burezina op de Jeanne d'Arcdreef 1 gedaan. De klanten bestaan uit mensen die netto te weinig geld te besteden hebben om zelf voldoende voedsel te kopen. Er zijn eenpersoonshuishoudens, maar ook grotere gezinnen. Er wordt naar gestreefd om een pakket samen te stellen waar een huishouden drie maaltijden van kan koken.

De organisatie draait met 100 procent vrijwilligers. De producten worden gedoneerd door verschillende leveranciers. Ook zijn er particulieren die doneren; zowel geld als voedsel.

Sinds het begin van de zomer heeft de organisatie de grootste moeite om een volwaardig pakket samen te stellen. Er wordt beduidend minder geleverd terwijl het aantal mensen dat een beroep op de Voedselbank doet nog steeds groeit.

Er is vooral een gebrek aan rijst, pasta, groente in pot/blik, pastasaus, vis in blik, olie, koffie, en thee. Snoep en koek is er in overvloed.

Een concrete bijdrage leveren kan. Kijk op de website:

http://www.voedselbankovervecht.nl/informatie/doneren

Ook verse producten zoals, groente, fruit, verse zuivel kunnen donderdags vanaf 09:00 uur tot 13:00 uur gebracht worden naar Burezina.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden