Openbare wijkraadvergadering Wijkraad Overvecht


UTRECHT - Dinsdag 8 oktober is er een openbare wijkraadvergadering door Wijkraad Overvecht. Deze wordt gehouden in de Rode Zaal van Huis aan de Vecht, Costa Ricadreef 9. De inloop begint om 19.45 uur. 

Het thema is "Wat wordt de stem van de Overvechter in de nieuwe woonplannen voor de wijk?"

De gemeente Utrecht heeft zijn woonbeleid vastgesteld in een tweetal documenten, de Woonvisie en het Stadsakkoord wonen. Wat betekenen deze documenten voor de woonvooraad in Overvecht en wordt het daarmee beter wonen in Overvecht? Hoe worden bewoners betrokken bij de wijziging van de woningvooraad, waarbij er waarschijnlijk 5000 woningen bij komen. Blijft onze wijk ruim en groen en blijft er plek voor de huidige bewoners?

Wijkwethouder en wethouder wonen Kees Diepeveen is aanwezig. Dick Boeve - Ruimtelijk regisseur Overvecht en Joeri van der Lee Senior - beleidsadviseur Wonen van de gemeente, lichten toe wat deze documenten voor Overvecht gaan betekenen.

Ook Frans Soeterbroek van de Ruimtemakers zal aanwezig zijn, hij is de schrijver van het artikel "In goede bedoelingen kun je niet wonen" https://deruimtemaker.nl/2019/09/25/in-goede-bedoelingen-kun-je-niet-wonen/

Het wordt een tweeluik. Op 12 november zal De Werkplaats - een samenwerkingsverband van de woningcorporaties, commerciële partijen en de gemeente -  de woonplannen die opgesteld zijn voor Overvecht toelichten.


Wat, wanneer en waar?

Datum: dinsdag 8 oktober 2019

Tijd: 20.00 – 22.00 uur

Locatie: Rode Zaal in Huis aan de Vecht, Costa Ricadreef 9

De complete agenda en vergaderstukken: www.wijkraadovervecht.nl

 

Agenda

19.45     Inloop

20.00     Opening 

20.30     Wonen in Overvecht

22.00     Sluiting en informele nabespreking
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden