Koning Willem-Alexander bij viering 10-jarig bestaan stichting Move

Koning Willem-Alexander is dinsdagmiddag 8 oktober aanwezig bij de viering van het tienjarig bestaan van stichting Move in Utrecht.

UTRECHT - Move koppelt kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Samen komen zij in actie voor hun omgeving, zodat de kinderen leren wat zij zelf kunnen bereiken, welke invloed zij kunnen hebben op hun eigen omgeving en welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij.

De stichting begon in 2009 als studenteninitiatief in Utrecht om kinderen van basisscholen uit minder bedeelde wijken te helpen. Inmiddels is Move landelijk actief met projecten op basisscholen en het vmbo. In een kortlopend project leren studenten en kinderen elkaars leefwereld kennen, bedenken zij hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren en vervolgens realiseren zij deze plannen. Al meer dan 12.500 kinderen hebben meegedaan met Move.

De Koning gaat tijdens zijn bezoek in gesprek met schoolkinderen en studenten die hebben meegedaan met de Move-projecten. Aansluitend woont de Koning een workshop bij. Meer informatie is te vinden op www.stichtingmove.nl/jubileum.

Stichting Move is geen onbekende voor de Koning: Move wordt onder andere gesteund door het Oranje Fonds, was in 2010 en 2017 genomineerd voor een Appeltje van Oranje en in 2012 kwam Koning Willem-Alexander al een keer bij Move op bezoek om van dichtbij te zien hoe kinderen samenwerken met studenten om hun buurt een boost te geven.

Koning Willem-Alexander was ook in 2012 al eens op bezoek bij stichting Move.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden