Utrechtse Schoolvereniging viert 100-jarig bestaan

UTRECHT - Al 100 jaar gaan dagelijks tientallen kinderen met veel plezier naar hun school in de Frans Halsstraat. Vandaag de dag met een digitaal schoolbord, maar 100 jaar geleden nog met bord en krijt, en natuurlijk Aap, Noot, Mies. De ontwikkeling van de afgelopen eeuw staat centraal in een spetterend lustrum op de Utrechtse Schoolvereniging.

Het lustrum wordt op maandag 7 oktober afgetrapt door onze speciale gast burgemeester Jan van Zanen. De dagen erna is er een sportdag, een musical in de Stadsschouwburg waar leerlingen van de USV op het podium zullen stralen. Ter gelegenheid van het lustrum geeft de school een boek uit waarin de geschiedenis van de school en de buurt kleurrijk staat opgetekend. Jong en oud zullen van dit boek genieten. Vanaf de lustrumweek is het boek verkrijgbaar via www.lustrumusv.nl.

De lustrumweek duurt van 7 tot en met 14 oktober. In een knallende feestweek zullen leerlingen en oud-leerlingen, ouders en leraren elkaar ontmoeten om de school te eren. Ook buurtgenoten worden heel nadrukkelijk tijdens het lustrum bij het feest betrokken, zij spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van de in 1919 opgerichte basisschool.

Maar nog voordat de lustrumweek begint is er een sponsorloop. Met de opbrengst wordt een boom aan het Wilhelminapark geschonken, het park waar menig leerling tijdens gymnastiek het zweet op de rug heeft gesport. Daarnaast leveren we met de sponsorloop een bijdrage aan een Cruijff Court voor Revalidatiecentrum de Hoogstraat.

Zaterdag 12 oktober is er een reünie in het schoolgebouw aan de Frans Halsstraat. Reünisten zullen genieten van een programma vol muziek, lezingen en entertainment. Maar natuurlijk is er ook genoeg ruimte om elkaar na lange tijd weer eens te ontmoeten. Veel oud-leerlingen en hun ouders blijven vaak langdurig betrokken bij de USV. We verwachten daarom een grote opkomst voor de reünie, aldus Judith Toen, directeur van de USV. Het hoogtepunt bewaren we voor het laatst, op 14 oktober sluit buurtgenoot Maarten van Rossem de lustrumweek af met een prikkelende historische lezing.

Gedurende de hele lustrumweek is er een fraaie tentoonstelling over "100 jaar USV", iedereen is welkom om deze tentoonstelling te komen bewonderen. Vooral buurtgenoten zullen zich verbazen, amuseren en verwonderen.

Meer informatie is te vinden op www.lustrumusv.nl, daar zijn ook kaarten te bestellen voor de reünie (€ 10) en voor de lezing van Maarten van Rossem (€ 7,50).

Meer berichten