Verduurzamen hoe dan?! in de Kargadoor

UTRECHT - Oktober is de maand van de Duurzaamheid in de Kargadoor. Tijdens deze maand organiseren we de serie 'Verduurzamen, Hoe Dan?!' Deze reeks lezingen en workshops is een unieke samenwerking tussen de Kargadoor en Milieucentrum Utrecht.

Met de serie bieden de organisaties een laagdrempelig programma aan voor mensen die duurzamer willen gaan leven. "Verduurzamen is hard nodig! We willen dan ook mensen die willen verduurzamen inspiratie en een stapje in de goede richting bieden. Het klimaat is zo'n groot onderwerp, waar begin je nou mee?'', aldus coördinator communicatie en programmering Gracia Visscher.
 
''Met 'Verduurzamen, Hoe Dan?!' maken we onderwerpen als plantaardig eten, duurzaam reizen en minimalistisch leven toegankelijk. Je hoeft je leven niet op z'n kop te gooien om te verduurzamen.''
 
Op donderdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, gaat de serie van start met een avond over Duurzaam Geluk door Michiel Hobbelt en organisatie Klimaatgesprekken. De tweede avond op 15 oktober gaat over plantaardig eten met de Utrechtse schrijfster en veganist Rymke Wiersma. De derde avond op 23 oktober over minimalistisch leven met blogger Minimalist Dutchie en de laatste avond op 31 oktober over Duurzaam Reizen door prof. dr. aan Wageningen University René van der Duim. De avonden van deze interactieve lezing- en workshopserie zijn los van elkaar te volgen.

Tijdens de Maand van de Duurzaamheid in oktober heeft De Kargadoor nog meer op het programma: woensdag 16 oktober organiseert 'Amelisweerd niet Geasfalteerd' een film- en dialoogavond. Ook strijkt Landelijk Burgerberaad Luchtvaart neer voor een informatiedag op zaterdag 12 oktober.
  
Meer informatie over 'Verduurzamen, Hoe Dan?!' is te vinden op www.kargadoor.nl of https://www.mcu.nl/nieuws/

Meer berichten