Foto: MNO Photo

Wethouder Everhardt opent Creative Valley Utrecht CS

Vrijdagmiddag heeft Victor Everhardt, wethouder Stationsgebied van de gemeente Utrecht, het nieuwe Creative Valley Utrecht CS aan het Stationsplein 32 in Utrecht geopend.

UTRECHT - Na het verrichten van de officiële openingshandeling volgde een optreden van Female Fusion.

Urban Hub

Creative Valley is samen met het Inntel Hotel, Albert Heijn en Trainmore onderdeel van de ontwikkeling van een "24 uurs Hub" aan de meest centrale locatie van Nederland; het nieuwe Stationsplein van Utrecht CS. Met zijn 24-uurs functie is de geest van het complex een weerspiegeling van het nieuwe stationsgebied. Een smeltkroes waarin werken, wonen, winkelen, vergaderen, ontmoeten en ontspannen moeiteloos door elkaar lopen, 24 uur per dag. Een gebouw dat nu open is en nooit meer dicht zal gaan. Het complex is ontworpen door MONK Architecten uit Utrecht. Dura Vermeer bouw realiseerde het en VOID interieurarchitectuur was verantwoordelijk voor het interieur.

Wethouder Victor Everhardt opent Creative Valley Utrecht CS

Creative Valley Utrecht CS is de tweede locatie binnen het Creative Valley-concept. Het omvat hoogwaardige kantoren, co-work spaces, een vergadercentrum en 14 rooftop appartementen voor kort verblijf. De eerste locatie Van Creative Valley - geopend in 2010 en op dat moment één van de eerste co-working concepten in Nederland - ligt op Business Park Papendorp.

Kantoren en co-working spaces

Creative Valley Utrecht CS biedt co-working spaces voor zelfstandigen, start-ups en boutique bedrijven, kantoorstudio's voor teams van 4 tot 6 personen en private lofts van 150 tot 3.000 m2 voor creatieve corporates. Zowel de huurders van de studio's, de private lofts als van de co-workspaces worden 'members' binnen de actieve community en kunnen gebruikmaken van hoogwaardige voorzieningen in het gebouw, inclusief de biologische brasserie, serviced boardrooms, ondersteunende diensten en permanente kunstexposities. Inmiddels is het gebouw bijna volledig verhuurd; er zijn alleen nog werkplekken en een aantal kantoorstudio's beschikbaar.

Vergaderconcept Collectiv

Op de eerste verdieping ligt het nieuwe vergaderconcept Creative Valley Collectiv. Collectiv staat voor samen werken, samen ideeën uitwisselen en samen resultaat boeken in een intieme, stijlvolle en inspirerende omgeving. Collectiv bestaat uit zes flexibele, multifunctionele en goed geoutilleerde meeting- en eventruimtes, geschikt voor groepen van 2 tot 50 personen. Daarnaast kunnen bezoekers gebruik maken van diverse ruimtes voor ontspanning, lunch of korte break.

Creative Valley Nest

Op het groene dak ligt Creative Valley Nest: 14 luxe rooftop appartementen van ca. 50 m2 voor short stay verblijf van minimaal twee weken en maximaal zes maanden. Nest is een home away from home en biedt de gasten de combinatie van wonen, werken, ontspannen en socializen in een ongedwongen en persoonlijke omgeving. De appartementen zijn slim en multifunctioneel ingericht: van een wegklapbaar kingsize bed en luxueuze keuken, tot slimme schuifwanden zodat meerdere ruimtes gecreëerd kunnen worden. De appartementen zijn bereikbaar via een eigen lift en bieden uitzicht over de hele stad Utrecht.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden