Norbert Waalboer Fotografie
Norbert Waalboer Fotografie (COPYRIGHT NORBERT WAALBOER FOTOGRAFIE, Norbert Waalboer Fotografie)

Elektrische-bakfietsrace bij opening pand UW

Minimaal 20.000 fietsen en elektrische bakfietsen per jaar in elkaar zetten en meer mensen opleiden in de techniek. Dat zijn de ambities van sociaal werkbedrijf UW met het in gebruik nemen van een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Lage Weide.

UTRECHT - De Utrechtse wethouder Linda Voortman en UW-directeur Wil Peters openden de nieuwe vestiging op dinsdag 17 september samen met twee UW-medewerkers. Ze namen het tegen elkaar op in een elektrischebakfietsrace.

Met deze nieuwe vestiging en uitbreiding van werkzaamheden kan UW nog meer passend werk en werkleerbanen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. UW-directeur Wil Peters: "Een opleiding volgen en werkvaardigheden leren helpen enorm om een positie op de arbeidsmarkt te verwerven en te behouden." Veel bedrijven staan te springen om technisch geschoold personeel. Met de werk-leerbanen van UW kunnen mensen opgeleid of omgeschoold worden om aan deze vraag te voldoen.

Wethouder Voortman: "Samen willen we er in Utrecht voor zorgen dat meer mensen de beweging naar werk kunnen maken. UW is daarbij een belangrijke partner voor de gemeente. Ik ben ook blij met de samenwerking die UW en MBO Utrecht zijn gestart. Het mbo is onmisbaar als opleider van vakmensen die bedrijven dringend nodig hebben." 

Meer dames

In het nieuwe bedrijfspand van UW aan de Maarssenbroeksedijk gaan UW-medewerkers fietsen en elektrische bakfietsen in elkaar zetten. Ze verzorgen er ook de assemblage van frames voor zonnepanelen, hightech vlaggenmasten en onderstellen voor racesimulatoren. UW-medewerker Angela Stoker: "Ik vind het heel leuk om het werk aan jongeren te leren. Het zou mooi zijn als er wat meer dames in de techniek gingen werken!"

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden