Pont de Jeux: Brug der Spelen verrijst 5 oktober op Rotsoord

Op zaterdag 5 oktober verbindt de Pont de Jeux eindelijk Rivierenwijk met Rotsoord.

UTRECHT - Terwijl de terrassen en festivals op Rotsoord steeds populairder worden, bleek het idee voor een vaste brug over de Vaartse Rijn van bewonersinitiatief Rotsoordbrug tot nu toe onhaalbaar.

De mensen achter Rotsoordbrug - Ron Buiting, Richèl Lubbers en Marit Overbeek - laten zich daar niet door uit het veld slaan. "Een brug is tegenwoordig veel meer dan alleen een verbinding over het water. Een brug kan een symbool voor een stad zijn, kan (letterlijk) mensen bij elkaar brengen, en ongebouwde bruggen nodigen mensen uit over de toekomst na te denken, en dat is precies wat we met Rotsoordbrug willen bereiken", zegt Marit Overbeek. Nu een fysieke brug vooralsnog onhaalbaar is, kon de droom voor een verbinding een andere vorm krijgen.

In de Utrechtse Beeldjutters vond het bewonersinitiatief een partner-in-crime om toch een brug te realiseren. Zij realiseren een oplichtende verbinding, geprojecteerd boven het water van de Vaartse Rijn. Waar alle buurtbewoners en ondernemers die het bewonersinitiatief de afgelopen zes jaar ondersteunden, een hoofdrol in spelen. Zo bestaat er op de avond van de 5e oktober, tijdens het Bocktober Festival, toch een Rotsoordbrug. "Een installatie die speelt met het idee van een brug. Daarom noemen we hem ook Brug der Spelen, oftewel de Pont de Jeux", legt Overbeek uit.

Na een officieel openingswoord wordt een brugsymfonie ten gehore gebracht en zal de Pont de Jeux opdoemen boven het water. De initiatiefnemers nodigen iedereen in Utrecht van harte uit deze verbeelding te komen bekijken. De installatie is het beste te zien vanaf het terras van Camping Ganspoort. De Pont de Jeux bestaat van 20 tot 23 uur. Daarna lost de brug weer op in de lucht.

Stichting Rotsoordbrug

Bewoners Rivierenwijk en Hoograven werken aan wandelbrug die verbindingen tussen wijken in Utrecht-Zuid stimuleert en een aantrekkelijke poort naar Rotsoord vormt.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden