Foto: Wunderlust

Koekiemonster en Elmo zijn het leukste hardloopduo van de Merwede Duo Run

De allereerste Merwede Duo Run, de hardloopwedstrijd die je met z'n tweeën wint, is een feit.

UTRECHT - Op zondag 15 september renden meer dan honderd deelnemers langs bijzondere plekken in de nieuwe Utrechtse stadswijk Merwede: dwars door de creatieve werkplekken Kanaal30 en Vechtclub XL tot de kinderboerderij Eilandsteede en Skatepark Utrecht. Zo'n 41 minuten na het duo-startschot van wethouder Kees Diepeveen en Diny Engelman, bewoonster van Rivierenwijk, passeerde het snelste duo de finishlijn. Het tweetal dat letterlijk alles uit de kast had getrokken voor de run, waren vader Olof met dochter Anna. Geheel in stijl verkleed als Koekiemonster en Elmo sleepten zij de WOW-award binnen. 

Snelste stel op de 5 en 10 km : Alex & Manuel en Gijs & Casper

Casper van Schuppen en Gijs Boosten uit Utrecht mogen zich vanaf zondag het snelste duo van Nederland op de 10 kilometer noemen. In een tijd van 41 minuten en 45 seconden sjeesde het tweetal door het parcours van 10 kilometer en veroverde zo de gouden plak voor de Merwede Duo Run. Gijs: "Onze onderneming is gevestigd in Dotslash Utrecht, verderop aan de Europalaan. Ik zag onderweg naar mijn werk de spandoeken hangen over de Merwede Duo Run. Ik wist het gelijk; hier vraag ik Casper voor!" 
Casper: "Gijs kwam binnen met hetzelfde idee binnen als die ik had. Meedoen met de Merwede Duo Run! Ik had de poster ook zien hangen". 

Het snelste duo op de RTV Utrecht 5 km zijn: Alex en Manuel da Conceicao. Van harte gefeliciteerd!

Bestgeklede stel: Anna & Olof oftewel Koekiemonster en Elmo winnen WOW-award

Het tweetal dat tijdens de run verreweg de meeste aandacht trok als herkenbaar duo bestaat uit Anna en Olof Huiberts. Anna: "Vroeger rende mijn vader en ik samen. Sinds ik nu ik hier in Utrecht woon en studeer is dit onze eerste wedstrijd weer sinds jaren!" 
Olof: Wij zijn verkleed als Koekiemonster en Elmo. Volgens jaar trommel ik de gehele familie bij elkaar en kom ik met heel Sesamstraat!" De jury was over deze outfit enorm enthousiast en beloonde hen daarom met de WOW-award.

Alle deelnemers ontvingen als dank voor hun sportieve inzet en deelname een medaille van gerecycled hout, lokaal vervaardigd door De Snijzaak uit Merwede. 

Duo-startshot

Wethouder Kees Diepeveen, portefeuillehouder Merwedekanaalzone en Diny Engelman, bewoonster uit de naastgelegen Rivierenwijk, gaven gezamenlijk het startschot. Wethouder Kees Diepegeen: "Alleen ga je sneller samen kom je verder, zo ook in Merwede met de Merwede Duo Run 2019". 
Engelman is lid van de bewonersbelangengroep 'Houd Rivierenwijk leefbaar', en zet zich al jaren in voor de buurt. "Ik ben erg betrokken bij deze buurt en ik ben vereerd om het startschot te mogen geven samen met de wethouder. Run is fun!!"

Een kennismaking met Merwede

Met de Duo Run kregen deelnemers een vliegensvlugge sneak peek van de nieuwste Utrechtse stadswijk Merwede. In dit gebied, een lange strook tussen Socratesbrug, Park Transwijk, de Balijebrug en het Merwedekanaal, verrijzen de komende jaren woningen, innovatieve ondernemingen en veel groen. Het wordt dé proeftuin voor gezond stedelijk leven. 

In aanloop naar alle verbouwingen, organiseert Meer Merwede het hele jaar door diverse evenementen. Het eerstvolgende event is Winterwinkelen op 24 november, waarbij je bij creatieve makers uit het gebied duurzame, ambachtelijke cadeaus voor de feestdagen kunt kopen. 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden