Groot onderhoud A2 Utrecht aankomend weekend

UTRECHT - Aankomend weekend van vrijdag 20 september 19.00 uur tot maandag 23 september 05.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel. In verband met de werkzaamheden is de hoofdrijbaan het gehele weekend afgesloten voor het verkeer tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel in de richting van Utrecht. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Doorgaand verkeer blijft mogelijk via de parallelrijbaan.

Groot onderhoud hard nodig

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de hoofdrijbaan tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel in de richting van Utrecht omdat het asfalt na 8 jaar intensief gebruik verouderd is en het onderhoud is hard nodig. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee. Tijdens het onderhoud vervangt Rijkswaterstaat ook voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek. Omleidingen worden ter plekke met gele borden aangegeven.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel op: www.rijkswaterstaat.nl/A2grootonderhoud. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden