Foto: Picasa

Lezing Dementie en Belevingswandeling in de Week van Dementie

Van 16 tot 26 september organiseert Utrecht 'De week van de dementie'. Tuinenpark De Pioniers zal in deze week haar activiteiten voor mensen met dementie extra in het licht zetten.

UTRECHT - Hoewel iedereen welkom is om te wandelen langs de kleurrijke tuinen, is dit voor ouderen niet altijd even gemakkelijk. Misschien zijn ze niet mobiel genoeg of kunnen ze de weg niet vinden. Regelmatig organiseren Pioniers daarom een ontmoeting met de bewoners van de nabijgelegen Voorveldse Hof om ze mee te nemen voor een wandeling over het park. De middag wordt niet alleen ingevuld met natuurbeleving, maar ook met beweging, zang, verhalen en gezelligheid.

De Pioniers heeft een verscheidenheid aan volkstuinen, een bijzondere Beleeftuin, een verenigingsgebouw, een speeltuin, heemtuinen en een bijenstal. Het park wil graag een dementievriendelijke plek in de wijk zijn.

In het kader van de Week van de Dementie 2019 wordt georganiseerd: 

Vrijdag 20 september 15.00-16.30 - Ontmoeting met de buren van de Voorveldse Hof.

Natuur en dementie, een belevingswandeling over het tuinenpark. Koffie of thee ter afsluiting.

Zondag 22 september 15.30- 17.30 – Lezing over Meebewegen, intuitie en dementie

Evelien Pullens, Pionier en schrijfster van het boek De vierde dementie geeft een andere kijk op het omgaan met dementie. Na de lezing is er een wandeling over het tuinenpark.

Familieleden, mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom in het verenigingsgebouw van ATV De Pioniers. Meer info:  www.4dementie.nl  

Woensdag 25 september 15.00 – 16.30 - Belevingswandeling over Tuinenpark de Pioniers

De Pioniers laten u de bijzondere natuur van het park zien, met koffie of thee ter afsluiting. Geschikt voor mensen met dementie en begeleiding

Voor alle activiteiten kunt u zich opgeven bij Evelien Pullens info@evelienpullens.nl

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden