Juniorgidsen in de Stadsschouwburg.
Juniorgidsen in de Stadsschouwburg.

Record aantal bezoekers Open Monumentendag Utrecht

De 33e editie van de Open Monumentendag Utrecht, die afgelopen zaterdag werd gehouden, is een buitengewoon geslaagde dag geworden.

UTRECHT - De vele bijzondere openstellingen en het prachtige weer hebben een record aantal belangstellenden op de been gebracht. Dit jaar kwamen in Utrecht tussen de 25.000 en 30.000 bezoekers op de monumenten af.

Het thema van Open Monumentendag was dit jaar 'Kunst & Vermaak'. Daarnaast had Utrecht een eigen thema, aansluitend op de viering van '175 jaar Spoorstad'. Bijna 80 monumenten waren geopend voor publiek.

In de hele binnenstad was het druk, maar de doelgerichte bezoekers wisten ook in groten getale de bijzondere monumenten in de buitenstad te vinden. De absolute topper was De Inktpot, waar ProRail liefst 60 vrijwilligers had ingezet, die meer dan 3000 belangstellenden het imposante gebouw hebben laten zien! Topper was eveneens het Ooglijdersgasthuis met bijna 1500 bezoekers en populair waren ook OZEBI en de voormalige poptempel Tivoli. Ook was er veel belangstelling voor de restauratie van de Domtoren, waar het dringen was voor een selfie met de beroemde wijzerplaat.

De fietsroute langs het spoorwegerfgoed deed het erg goed en de juniorgidsen, die dit maal de Stadsschouwburg voor hun rekening namen, waren wederom een doorslaand succes.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden