Emmaus doet mee aan de Nationale Kringloopdag

UTRECHT - Op zaterdag 5 oktober wordt in heel Nederland de Nationale Kringloopdag georganiseerd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven (BKN) en de daarbij aangesloten kringloopbedrijven. Ook Emmaus Domstad doet mee aan deze dag.

De dag is bedoeld om de kringloopwinkels in het zonnetje te zetten. Doordat zij spullen een tweede leven geven, helpen ze mee de afvalberg te verkleinen. Maar ook bieden ze aan vele vrijwilligers een interessante en zinvolle werkplek. En wie op zoek is naar goede, betaalbare spullen kan altijd wel iets van zijn gading vinden.

De Emmauswinkels zijn meer dan dat. Met het geld dat verdiend wordt, kan de woonwerkgemeenschap in Parkwijk mensen opvangen, die dak- of thuisloos zijn. Zij dragen dan weer hun steentje bij aan onze doelstelling door in de winkels mee te werken. Tegelijk krijgen zij de kans hun toekomst vorm te geven.

Daarnaast ondersteunt Emmaus sociale projecten in binnen- en buitenland. Dat kan gaan om financiële, maar ook materiële steun. Meer ons werk vindt u op onze nieuwe website www.emmausdomstad.nl, die medio oktober wordt gelanceerd. Ook is veel te lezen op de website van de landelijke federatie: www.emmaus.nl.

In alle drie de vestigingen van Emmaus Domstad – in Parkwijk Leidsche Rijn, Lombok en Overvecht – zal de Nationale Kringloopdag van 13:00 tot 17:00 uur een feestelijk tintje krijgen. Er worden activiteiten georganiseerd, presentjes uitgedeeld en er is natuurlijk in alle vestigingen een mooi aanbod aan goede, of zelfs bijzondere tweedehands spullen. Per vestiging zijn er verschillende activiteiten.

De winkels van Emmaus Domstad zijn hier gevestigd:

Emmaus Parkwijk, Ab Harrewijnstraat 21, 3544 AL UTRECHT

Emmaus Lombok, Makassarstraat 36, 3531 VN UTRECHT

Emmaus Overvecht, Gloriantdreef 403, 3562 KW UTRECHt

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden