Nieuw inzamelpunt Stichting Babyspullen in Utrecht Kanaleneiland

Sinds kort is in Utrecht bij Mamaloes Babysjop een inzamelpunt van Stichting Babyspullen gevestigd.

UTRECHT - Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden gratis verstrekt via diverse hulpverleningsinstanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. "In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes", aldus oprichtster Marjolijn Hermus. "Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start."

Loes de Volder, oprichtster van MamaLoes, over deze samenwerking: "We zijn super trots op deze mooie samenwerking en ik weet zeker dat we veel kunnen bereiken als we de handen ineen slaan. Onze gezamenlijke passie om ouders en kindjes te helpen en onze onvermoeibare inzet om dit voor elkaar te krijgen zal het verschil gaan maken. We hopen dat dit initiatief anderen zal inspireren en motiveren om zich in te gaan zetten voor een mooiere wereld."

Daarnaast is Mamaloes Babysjop officieel ambassadeur van Stichting Babyspullen. Niet alleen is elke (nieuwe) winkel een inzamelpunt, ook als klanten een product uit de eigen collectie van MamaLoes kopen gaat daarvan een deel naar de Stichting. Deze producten zijn te herkennen aan het label '100% liefde'.

De recent geopende vestiging, de vijfde in Nederland, van Mamaloes Babysjop, en daarmee de rode inzamelcontainer, is te vinden aan de Woonboulevard op Kanaleneiland aan de Nieuw Amsterdamlaan 19.

Hulp geven

Stichting Babyspullen draait vrijwel volledig op vrijwilligers, inmiddels een team van 240 man sterk verspreid over het land, en is afhankelijk van bedrijven en particulieren die het doel steunen. Dit kan zijn door het schenken van babyspullen, via de ruim 200 inzamelpunten in het land, het leveren van een financiële bijdrage of door praktische ondersteuning als vrijwilliger. Meer informatie over hoe bedrijven en particulieren het werk van de stichting kunnen ondersteunen is te vinden op www.stichtingbabyspullen.nl. Hermus: "We zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan en steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het leven kunnen geven".

Stichting Babyspullen

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat soms zelfs 1 op 4 kinderen. Jaarlijks gaat het om 19.000 baby's die in armoede worden geboren. Stichting Babyspullen helpt!

Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. In 2017 zijn er 3.973 pakketten door het hele land verspreid en in 2018 5071!

In 2019 is de doelstelling dat dit 6.000 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 240 vrijwilligers.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden