Gildewandeling: Bomen van de binnenstad

Een Gildegids, tevens bomenkenner, namelijk Aart de Veer,  leidt belangstellenden op woensdag 11 september langs zeker 25 bijzondere boomsoorten in de Utrechtse binnenstad.

UTRECHT - En vaak zijn de bomen ook nog oud, hoog en dik. Of ze ruiken lekker. We lopen langs singel en werven, over pleinen en door hofjes. Kom mee bomen! De wandeling begint om 19.30 uur.

Kijken met je neus

De boom is een lust voor de ogen. Dat zag Eva in het Paradijs al. Een boom is niet alleen oogstrelend maar ook een prikkel voor alle zintuigen. Snuif 'es aan een blad van de amberboom: welriekende gomhars; loop eens langs een pluimes: parfum komt je tegemoet. 

Ginkgo en hemelboom

Beter maar niet ruiken aan gevallen noten van de ginkgo (zweetvoeten) of het blad van de hemelboom (bedorven pindakaas). Maar de geschiedenis van deze Oost-Aziatische bomen is boeiend.

U kunt inlichtingen krijgen en zich voor deze wandeling aanmelden op werkdagen tussen 14 en 16 uur op telefoon 030 234 3252, via e-mail: post@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer), of via de website: www.gildeutrecht.nl. De plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten: € 8 p.p., € 4 voor kinderen beneden 12 jaar of  U-pashouders.

Meer berichten