Wawollie Kringloop bestaat 5 jaar en viert feest

Op 31 augustus is het precies vijf jaar geleden dat Wawollie Kringloop zijn deuren opende op bedrijventerrein Lage Weide.

UTRECHT - Wawollie laat dit eerste lustrum natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan en viert dit op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september met leuke acties en activiteiten voor jong en oud.

Tijdens het weekend is iedereen van harte welkom aan de Maarssenbroeksedijk 59 om op de markt op zoek te gaan naar ware kringloopschatten. Klanten krijgen de gelegenheid zelf door ongesorteerde dozen te neuzen en kunnen zo de gaafste items tegenkomen, om vervolgens te onderhandelen over de prijs.

Kortingen

Bovendien trakteert Wawollie de bezoekers op diverse kortingsacties. Zo zullen honderden kilo's kleding, schoenen, tassen en accessoires allemaal voor € 1 euro per stuk verkocht worden. Ook verzamelaars van boeken, cd's en dvd's worden verwend, want deze items kosten dan slechts € 0,50 euro.

Activiteiten

In het Naaiatelier XL kunnen geïnteresseerden het hele weekend aan de slag met met het hergebruiken en upcyclen van textiel. Zij leren bijvoorbeeld een hip heuptasje, etui of een topje te maken, of hun meegebrachte oude t-shirt om te toveren tot een kussen. Tijdens de workshop circulair mozaïek (op zondag om 10.30u en 12.30u) worden oude scherven gebruikt om kleurige kunstwerken te maken, die vervolgens mee naar huis genomen mogen worden. Daarnaast kunnen liefhebbers zich op diverse momenten laten masseren door een masseuse, of model staan voor een portrettekenaar. Voor kinderen, en iedereen die zich kind voelt, is er een leuk ingerichte en knutsel- en spellenhoek.

Dierenwelzijn

Hans Messie, veganist en oprichter van Wawollie, is trots op het succes van de kringloopwinkel: 'Alleen door de betrokkenheid van veel mensen is dit allemaal mogelijk. Dankzij de vele donaties van nog bruikbare spullen, de verkoop hiervan en alle hulp van de vrijwilligers kunnen we bijdragen aan een duurzame, inclusieve én diervriendelijke wereld. Alle winst van Wawollie gaat daarom naar doelen die zich inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu.'

Fooienpot

Om die reden komt ook de fooienpot altijd ten goede aan organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn en sinds april is er geld ingezameld voor Stichting Proefdiervrij. Directeur Debby Weijers zal op zondag rond 15.30 de opbrengst persoonlijk in ontvangst nemen. Wawollie ondersteunt met deze gift het project VitalTissue, waarbij een logistieke infrastructuur wordt opgezet om testen in het vervolg op menselijk restweefsel (bijvoorbeeld afkomstig uit operaties) uit te voeren in plaats van op dieren,

Messie: 'Ik wil alle klanten en medewerkers bedanken voor hun betrokkenheid en bijdrage in de afgelopen jaren en we hopen jullie allemaal het weekend te zien!'

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden