Geen treinen Utrecht en 's-Hertogenbosch/Tiel

Op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is er geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Den Bosch/Tiel.

UTRECHT - Dan worden er in Tricht voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een trillingsreducerende constructie. Ook vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan het spoor tussen Geldermalsen en Den Bosch. Voor de reizigers worden stop- en snelbussen in gezet.

Aanleg derde spoor

Onder de vlag van de Lingense Alliantie leggen Dura Vermeer, Mobilis en ProRail een derde spoor aan in Tricht. De trein tussen Geldermalsen en Dordrecht hoeft dan niet langer het spoor Geldermalsen – Utrecht te kruisen. Onderdeel van dit project is de aanleg van een ondergrondse trillingsreducerende constructie. Deze vangt trillingen van passerende treinen op en zorgt voor minder trillingen in de woningen die dicht op het spoor liggen.

Ruimte maken

Voor het plaatsen van de trillingsreducerende constructie is ruimte nodig. Daarom verwijderen we ten oosten van de overweg Nieuwsteeg een deel van de verharding, verleggen we kabels en leidingen en verwijderen we bomen en struiken die dicht bij het spoor liggen. Tijdens de werkzaamheden is de overweg Nieuwsteeg afgesloten voor alle verkeer.

Combinatie van werkzaamheden

Andere werkzaamheden die plaatsvinden zijn het aanpassen van de bovenleiding bij de toekomstige onderdoorgang Randweg. We treffen voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe spoorbrug over de Linge. En in Waardenburg plaatsen we twee 60 meter lange wissels in het spoor die toegang geven tot een nieuw wachtspoor. De wissels worden in onderdelen met een hijskraan vanaf het viaduct aan de Zandweg (dit viaduct is het hele weekend afgesloten) op hun plaats gehesen. Verder vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan het spoor tussen Geldermalsen en Den Bosch. Zo benutten we de drie dagen dat er geen treinen rijden optimaal.

Gevolgen treinverkeer

Op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is er geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht – Den Bosch/Tiel. Er rijden snel- en stopbussen. Wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Meer informatie over dit project kunt u vinden op: https://www.prorail.nl/projecten/geldermalsen of https://delingensealliantie.nl/

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden