De nieuwe elektrische auto van boswachter Joris en Jeroen Hogenstijn van Stam Renault dealers
De nieuwe elektrische auto van boswachter Joris en Jeroen Hogenstijn van Stam Renault dealers (Foto: Bregje de Rijk)

Boswachter Joris rijdt vanaf nu in een échte groene auto

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: de herkenbare groene auto's van Utrechts Landschap. Boswachter Joris rijdt vanaf heden in zo'n groene auto.

UTRECHT - Hoe kan het dan zo zijn dat boswachter Joris nu pas voor het eerst in een échte groene auto rijdt?

Goed voor de natuur

Voortaan rijdt Joris Hellevoort in een volledig elektrische auto. Dit is minder belastend voor de natuur en pas écht groen. De auto van Joris stoot geen CO2 uit en maakt minder lawaai dan een auto die op brandstof rijdt. De natuur wordt hierdoor minder verstoord.

Verduurzaming wagenpark

Utrechts Landschap is vanaf 2018 al bezig met het verduurzamen van het wagenpark. Wanneer een auto afgeschreven, defect is of wanneer er sprake is van uitbreiding, wordt er gezocht naar de meest duurzame optie. Per situatie wordt er afgewogen of Utrechts Landschap voor volledig elektrisch, hybride benzine-elektrisch, groengas of blauwe diesel kiest. Zo zijn er ook al twee Boa's van Utrechts Landschap die in hybride auto's rondrijden.

De beste actieradius van het moment

Samen met Stam Renault dealers is er gezocht naar het beste bedrijfsvoertuig voor de boswachters van Utrechts Landschap. Hier is de Renault Kangoo Z.E. uitgekomen. De batterij die onderdeel is van de Renault Kangoo Z.E. geeft een actieradius van 200 kilometer. Dat is voor een elektrische bedrijfswagen de hoogst haalbare actieradius die momenteel beschikbaar is in Nederland.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden