Meebouwen aan een vrouwennetwerk in regio Utrecht

UTRECHT - Denk jij graag mee over het delen van kennis en ervaring en het ontmoeten van andere vrouwen en kom jij graag op voor vrouwenzaken in jouw regio? Vrouwen van Nu nodigt vrouwen van harte uit voor een inspirerende bijeenkomst op 23 september 2019 van 17.00-20.00 uur in stadskasteel Oudaen in Utrecht waar cabaretière Madelijne Kool met haar voorstelling de bijeenkomst voorziet van een vrolijke noot.

De vereniging Vrouwen van Nu is in beweging. Verandering, vernieuwing, verjonging en meer focus op maatschappelijke impact; daar zetten we al een paar jaar op in. In de provincie Utrecht hebben we concrete plannen voor een nieuw initiatief.

Waarom Utrecht?

Tot 2019 was Vrouwen van Nu actief in de provincie Utrecht met verschillende afdelingen onder een provinciaal bestuur. Helaas is dat provinciale bestuur eind 2018 opgeheven en daarmee de provinciale afdeling Utrecht. De overgebleven afdelingen hebben zich aangesloten bij de verschillende omliggende provinciale afdelingen. Daarmee is een 'gat' ontstaan in het midden van het land voor vrouwen het platform van Vrouwen van Nu willen/kunnen gebruiken om andere vrouwen te ontmoeten, kennis en ervaring te delen en/of samen voor vrouwenzaken op te komen. In dat 'gat' ontstaan ook nieuwe mogelijkheden, we springen er graag in en hopen dat geïnteresseerde vrouwen meedoen.

Wat gaan we doen?

Twee enthousiaste vrouwen in de provincie Utrecht, Martha Berden en Coby Merkens, willen samen met ons de mogelijkheden van een vrouwennetwerk in de provincie Utrecht onderzoeken. Dat doen we het liefst met zo veel mogelijk andere vrouwen.

Tijdens de bijeenkomst willen we met jou onder het genot van een walking dinner en drankje, in gesprek om ideeën te inventariseren voor een vrouwennetwerk in de regio Utrecht en te brainstormen over de opzet ervan. We nodigen je dan ook van harte uit voor deze eerste brainstormbijeenkomst voor dit netwerk èn vragen je om een vrouw uit jouw omgeving mee te nemen als introducé. Voor catering wordt gezorgd.

Kom je ook? Meld jezelf en jouw introducé dan uiterlijk 8 september aan via evelien@vrouwenvannu.nl zodat we je t.z.t het programma, locatie en tijden kunnen sturen. De entree is gratis. Inloop vanaf 16.30 uur.

Meer informatie over Vrouwen van Nu vind je op de website www.vrouwenvannu.nl.

Vrouwen van Nu versterkt de leefomgeving met de kracht van vrouwen. Als grootste vrouwenvereniging van Nederland bouwt ze mee aan een wereld waarin diversiteit als een meerwaarde wordt gezien en er naar wordt gehandeld. Om hier te komen zet ze in op het versterken van de kracht van individuele vrouwen en op het versterken van het vrouwelijk geluid in de samenleving, bij politieke en maatschappelijke organisaties. Ze verbindt vrouwen door persoonlijke ontmoetingen, gedeelde interesses en activiteiten om zo samen het verschil te maken voor een inclusieve samenleving. Vrouwen van nu bestaat landelijk uit 475 afdelingen en 40.000 leden.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden