Indoor fietsevent met Tacx fietstrainers in 2018. Foto: Wiltraco
Indoor fietsevent met Tacx fietstrainers in 2018. Foto: Wiltraco

Cycling 4 Climate neemt de Neude over met fietsevent

Zaterdag 24 augustus staat de Neude voor één dag in het teken van hét sportevenement voor duurzaamheid in Utrecht: Cycling 4 Climate.

UTRECHT - Sportieve individuen, (bedrijven)teams en passanten gaan de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk kilowattuur bij elkaar te trappen en daarmee geld op te halen voor duurzame projecten in Utrecht.

Deelnemers laten zich voor het event sponsoren. Met de opbrengsten worden duurzame projecten in de regio Utrecht gefinancierd: Bij zonder Huis, Voorlopers en KlimaatGesprekken. De hoeveelheid kilowattuur die ter plekke wordt gefietst, is op een scherm af te lezen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via cycling4climate.nl.

Naast het fietsen en aanmoedigen is er een markt te vinden met duurzame diensten en producten, lokale biertjes en muziek. Het event vindt gelijktijdig plaats met de start van de wielerronde van Spanje en is een voorproefje voor de editie in 2020. Dan wil Cycling 4 Climate tijdens de start van de Vuelta in Utrecht met honderd fietsen een plekje in het World Guinness Book of Records veroveren, door zoveel mogelijk KW/u op te wekken!

Duurzame projecten

Het sponsorgeld dat wordt opgehaald door de deelnemers, wordt voor 100% gedoneerd aan Utrechtse projecten. Bij zonder Huis geeft workshops over het maken van duurzame bijenhotels van hergebruikte materialen, Voorlopers maakt video's over circulaire initiatieven in Utrecht en KlimaatGesprekken organiseert workshops over klimaatverandering. Er is bewust gekeken naar een mix van projecten die zowel tastbare resultaten als structurele verandering teweeg kunnen brengen en bijdragen aan het welzijn van mens, dier en de natuur.

Partners

Het event is een initiatief van Utrecht Klimaatneutraal 2030 en energiecoöperatie Rijne Energie en wordt mede mogelijk gemaakt door Oracle Nederland, ENGIE en nlmtd. Met support van Socialrun. Wiltraco verzorgt de fietsen.

Over Cycling 4 Climate

De stichting Cycling 4 Climate heeft als missie om duurzaamheid leuk te maken met fietsevenementen, de bewustwording rond klimaatverandering te vergroten én te laten zien hoe iedereen zelf impact kan hebben. De initiatiefnemers van Cycling 4 Climate zijn Sebastian Ferfers, Samuel Beltman en Joost Brinkman.

Joost Brinkman over het event: "Met Rijne Energie, waar ik bestuurslid ben, willen we via een energiepark in de omgeving van Utrecht duurzame energie opwekken van, voor en door Utrechters. Eigenlijk doen we dat zaterdag 24 augustus in het klein met vijftig fietsen, tijdens Cycling 4 Climate. We laten daarmee zien hoe eenvoudig het eigenlijk is om duurzame energie op te wekken."

Voor meer informatie, zie: cyling4climate.nl.

Meer berichten