Foto: Prinses Maxima Centrum

Maan ambassadeur Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heeft zangeres Maan gevraagd om ambassadeur te worden van haar centrum.

UTRECHT - Het is een uniek centrum in Europa waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt en is in juni 2018 feestelijk geopend door Koningin Máxima. Tijdens deze opening bracht Maan voor het eerst een bezoek aan het Máxima. Samen met het kinderkoor Kinderen voor Kinderen en ambassadeurs Sunnery James & Ryan Marciano gaf Maan toen een indrukwekkend optreden met een nummer dat Tjeerd Oosterhuis speciaal voor de opening schreef. 

In het Prinses Máxima Centrum worden diagnose en behandeling van kinderen vergoed door de zorgverzekeraars. Voor research en alle voorzieningen om bovenstaande missie te kunnen realiseren, is financiële steun nodig. Dankzij schenkingen van particulieren, fondsen, stichtingen en organisaties kan de Prinses Máxima Centrum Foundation de noodzakelijke voorzieningen realiseren die buiten de reguliere zorgdekking vallen. En juist deze voorzieningen zijn van cruciaal belang voor het welzijn van kind en gezin tijdens het langdurige proces van behandelingen en opnames en in de periode daarna.

Rob Pieters, medisch directeur Prinses Máxima Centrum, lid Raad van Bestuur en hoogleraar kinderoncologie over de nieuwe ambassadeur: 'Maan staat model voor de kinderen in het Máxima, deze leeftijdsgroep is groot fan van Maan. Met haar prachtige stem en vrolijke verschijning is ze een grote steun voor onze kinderen. Ook heeft Maan zich al meerdere keren ingezet met bijzondere optredens tijdens het gala van de Prinses Máxima Centrum Foundation, dat maakt haar een veelzijdige ambassadeur.'

Maan: 'Toen ik voor het eerst in het Prinses Máxima Centrum kwam, zag ik kinderen, net een stukje jonger dan ik, die moesten vechten voor hun leven. En alles wat ik kan bijdragen om het vechten een stukje draagbaarder te maken en even een lach op hun gezichten te kunnen toveren, om een moment te vergeten dat de kinderen ziek zijn, is voor mij al zo waardevol. Ik wil me inzetten voor de kinderen, voor hun gezondheid via muziek en persoonlijke aandacht. Ik ga langs de kamers om even te knuffelen en te kletsen. Ik hoop dat de artsen en onderzoekers in de komende jaren veel stappen vooruit kunnen zetten en een einde kunnen maken aan deze ziekte.'

Met dit ambassadeurschap steunt Maan de missie van het Prinses Máxima Centrum: 'ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven'. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte.

Meer berichten