Zomerschool Utrecht 2019 bestaat vijf jaar

Zomerschool Utrecht bestaat vijf jaar

UTRECHT - De Zomerschool Utrecht bestaat dit jaar vijf jaar. Honderden leerlingen van basisscholen uit Utrecht kregen afgelopen jaren in de zomervakantie extra les over taal en begrijpend lezen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die tijdens hun vakantie minder in aanraking komen met taal een leerachterstand oplopen. De vijfde editie gaat 22 juli van start op verschillende scholen in Utrecht. FC Utrecht-speler en student aan de Universiteit Utrecht Redouan el Yaakoubi helpt dit jaar een dagje mee met groep acht.

Zes weken geen taal en rekenen: dat betekent voor veel leerlingen dat er een leerachterstand kan ontstaan. Dit geldt bijvoorbeeld voor kinderen uit gezinnen waar thuis minder wordt gelezen, blijkt uit onderzoek. Door het volgen van de lessen van de Zomerschool Utrecht blijven leerlingen actief bezig met taalontwikkeling en begrijpend lezen. Na de zomer kunnen ze weer goed van start zònder taaldip.

Mummies en astronauten

De vijfde editie van de Zomerschool Utrecht begint maandag 22 juli. Een week lang gaan leerlingen van groep 3 tot en met 7 aan de slag met begrijpend lezen en woordenschat. Daarnaast gaan ze op excursie en staan er nog andere activiteiten op het programma. Zo verdiepen leerlingen van groep vijf zich in astronauten en die van groep zes in mummies. Leerlingen van groep 1 en 2 gaan samen met hun ouders van 29 juli tot en met 1 augustus aan de slag en groep 8  is bezig van 26 augustus tot en met 30 augustus. De Zomerschool Utrecht vindt plaats op diverse scholen in Utrecht.

De Zomerschool Utrecht wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Het is een succesvolle samenwerking tussen drie schoolbesturen in de stad. Samen met de gemeente Utrecht bieden zij honderden kinderen een onderwijsprogramma aan tijdens de zomervakantie.

Voetballer Redouan El Yaakoubi gaat dit jaar helpen tijdens de lessen van groep acht. "Ik weet hoe lastig de overgang is van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Je moet wennen, terwijl het tegelijk een heel belangrijke periode in je schoolcarrière is. Ik wil de leerlingen met mijn verhaal motiveren om het beste uit henzelf te halen."

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden