Persbericht: Africa Safari Festival (in Nederlands)

Africa Safari Festival brengt oorspronkelijke Afrikaanse ritmes naar Utrecht

UTRECHT - Beleef Afrika in ZIMIHC theater Stefanus met een muzikale line up die je in traditionele Afrikaanse sferen brengt.

African Safari Festival presenteert verschillende Afrikaanse culturen via muziek, dans, eten en kunstwerken. Dit alles zal plaatsvinden in Overvecht, Utrecht haar meest multiculturele wijk.

FEATURING Daniel Okiror (Uganda), Vimbai Zimuto (Zimbabwe), Tuko Pamoja (Kenya), ISRI (Morocco) and DJ Erik (Kenya).

De Oegandese muzikant, Daniel Okiror, maakt gebruik van verschillende authentieke Afrikaanse instrumenten, die de wereldmuziek van Oost Afrika representeren. Okiror speelt een uniek genre genaamd "AfroTeso", waarin hij traditionele volksmelodieën en ritmes uit zijn Teso stam combineert met Afrobeat, Pop, Jazz, Folk en daarin verschillende talen gebruikt. Met drie albums geproduceerd op zijn label (One Lover 2009, Light in Africa 2012, Emuria Koliai 2014), heeft Daniel Okiror een wereld tournee gemaakt door Kenia, Israël, Ethiopie, Oeganda, Nederland, VS en Zuid-Korea. Zijn grootste inspiratiebronnen zijn Fella Kuti en Salief Kate. Tijdens het festival zal hij op de Afrikaanse instrumenten, Akogo, Adeudeu, Ngelejaan, Arigirigi, Ebilo, spelen in een 6 koppige band, met enkele Nederlandse muzikanten. (www.danielokiror.com).

Vimbai Zimuto komt uit Zimbabwe en heeft gewerkt met de Afrikaanse muziekicoon Oliver Mtukudzi. Ze gebruikt traditionele Afrikaanse instrumenten met een bijzondere stemming, waarbij ze het publiek meeneemt in een unieke Afrikaanse sfeer.

De band ISRI is een multiculturele fusion band met leden uit Marokko, Servie, Japan en Ivoorkust.

Hun muziek is een mix van Balkan, Noord-Afrika, Raggae en Latin.

DJ Erik draait mainstream AfroPop. Dus ook mensen die houden van populaire hedendaagse Afrikaanse muziek zullen hier op hun plek zijn. Erik woont al lange tijd in Utrecht en is bekend in de AfroPop scène.

Tuka Pamoja uit Kenia is een pedagoog die kunstwerken gebruikt en Afrikaanse verhaaltjes vertelt in het Nederlands. Hij zal de gastheer zijn van het festival.

Mis het niet! Kaartjes zijn aan de deur en online verkrijgbaar via https://www.eventbrite.co.uk/e/africa-safari-festival-2019-tickets-60341581294?aff=ebdssbcitybrowse # # # #

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden