Foto:

Ontdek de treingeheimen

Van de redactie

Van 17 augustus tot en 1 september draait het in het Spoorwegmuseum allemaal om treinen en techniek. Hoe komt een trein in beweging? Hoe sterk is stoom eigenlijk? Waarom zijn de wielen van een stoomlocomotief zo groot? Tijdens het evenement Techlab XL kunnen jong en oud het allemaal zelf testen in het Spoorwegmuseum. Twee weken vol spannende demonstraties en uitdagende proeven over treinen en techniek.

utrecht - De letters XL staan niet voor niks achter het woord Techlab: tijdens Techlab XL doen het museum alles in het groot. In speciale werkstations kan men op verschillende plekken in het museum zowel binnen als buiten aan de slag. Alle werkstations bevatten verrassende activiteiten en experimenten rond de thema's stoom, stroom, wielen en weerstand. Al deze elementen zijn belangrijk bij het voortbewegen van treinen.

Voor alle activiteiten moeten wel de handen uit de mouwen! Lukt het om iets weg te schieten met behulp van luchtdruk? Maak een stoomkring en test de kennis met een levensgroot elektrospel. Waarom heeft een trein andere wielen dan een auto of een fiets? Ontdek de verschillen en test de wielen. En natuurlijk kijken we ook naar de toekomst: hoe werkt een magneettrein eigenlijk? Ontdek de werking van magnetisme en vacuüm en zie zelf waarom een zwevende trein een goed idee is! En als klap op de vuurpijl,is iemand sterk genoeg om een trein in beweging te krijgen?

Het Techlab is ook geschikt voor schoolbezoeken. In combinatie met de educatieve website www.techlabindeklas.nl biedt het museum op deze manier alle tools voor een leuke, leerzame en passende techniekles voor het basisonderwijs.

Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden