HE:LEEN pakt grootser uit met tweede editie van gratis festival Expeditie Rotsoord


UTRECHT - HE:LEEN pakt grootser uit met tweede editie van gratis festival Expeditie Rotsoord
De Helling en LE:EN slaan handen weer ineen als festivalorganisatie in opbloeiende wijk

Na een succesvolle eerste editie van Expeditie Rotsoord in 2018 en een mini variant op Koningsdag dit jaar, keert HE:LEEN terug voor een volwaardige editie op zaterdag 14 september. Het festival pakt dit najaar grootser uit met nieuwe locaties, breder cultuuraanbod en natuurlijk een hoop muziek. Entree is gratis.

Rotsoord is de laatste jaren opgebloeid tot een van de meest levendige wijken van Utrecht op cultureel en creatief vlak. De combinatie van herbestemde oude industriële panden, nieuwbouw, horeca en creatieUTREve bedrijvigheid maakt het gebied uniek. Met Expeditie Rotsoord laat HE:LEEN zien wat de wijk te bieden heeft en verrast het bezoekers met optredens en cultuur op onconventionele en bijzondere locaties.

Met pop-up podia, livemuziek, kunst, performances en kinderprogramma wordt Rotsoord in een festivalsetting gehuld. Nieuw dit jaar zijn de toevoegingen van WT Urban Kitchen (de Watertoren) en de wasstraat naast LE:EN. Daarnaast bouwt De Helling voor de gelegenheid haar loading dock om tot een van de hoofdpodia van het festival. Bovendien zijn alle deelnemers van vorig jaar wederom present: naast De Helling en LE:EN kunnen bezoekers weer terecht bij Klein Berlijn, Taplokaal Gist, DAAR, Kwestie van Smaak, HKU Pastoe Fabriek, Kinderboerderij Nieuw Rotsoord, Camping Ganspoort en Tafelboom.

Met de eerste bevestigingen op muzikaal gebied toont HE:LEEN al een divers programma. Zo zijn Real Derek (poppy gitaarmuziek 'voor en door sukkeltjes'), Litzberg (rafelige gitaarpop), A.M. SAM (catchy en dansbare indietunes) en Smudged Toads (krautrock, garage en elektronica) op Expeditie Rotsoord te zien dit jaar.

Naast het muzikale programma heeft HE:LEEN meer te bieden. Klein Berlijn en Taplokaal Gist nodigen lokale bierbrouwers uit om op het festival te komen brouwen, Tafelboom stelt haar houtwerkplaats open en bij Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is traditiegetrouw kinderprogramma te vinden. Alle overige acts en activiteiten worden in aanloop naar het festival bekend gemaakt.

HE:LEEN — de samensmelting tussen podium De Helling en restaurant LE:EN — is in 2017 ontstaan uit het verlangen om (cultuur op) Rotsoord sterker op de kaart te zetten. Het jaarlijkse Expeditie Rotsoord is hier de de belichaming van.


HE:LEEN | Expeditie Rotsoord
Zaterdag 14 september 2019
15:00 – 00:00
Rotsoord, Utrecht
Gratis entree
www.dehelling.nl/heleen

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden