Hoogt on Tour presenteert tweede editie Cinema Buiten op nieuwe locaties

Hoogt on Tour presenteert tweede editie Cinema Buiten op nieuwe locaties

Hoogt on Tour presenteert tweede editie Cinema Buiten op nieuwe locaties


UTRECHT - Cinema Buiten is terug! Met een programma van films rondom de thema's reizen, miscommunicatie en conflict doorkruist Hoogt on Tour van 9 augustus t/m 8 september voor het tweede jaar op rij de stad en provincie Utrecht voor films onder de sterren op unieke erfgoedlocaties.

Van nijpende situaties tijdens de Koude Oorlog tot Babylonische spraakverwarringen, van miscommunicatie op de Balkan tot Californië door Japanse ogen: de zeven eigenzinnige films van Cinema Buiten laten het publiek kennis maken met nieuwe werelden en bijzondere Utrechtse erfgoedlocaties.

Nieuwe locaties in Utrecht en Maarssen
Cinema Buiten strijkt dit jaar met zeven films neer op zes locaties. Met plezier kondigen we twee nieuwe locaties aan voor deze zomer. Het programma gaat op 9 augustus van start bij nieuwe Cinema Buiten-locatie Molen de Ster met de vertoning van Cold War. Daarnaast zet Cinema Buiten voor het eerst voet in Maarssen, waar we bij Buitenplaats Doornburgh de films Des Hommes et des Dieux (6 september) en Oh Lucy! (7 september) presenteren.

Daarnaast keert Cinema Buiten terug naar vertrouwde locaties: op 18 augustus bij Fort aan de Klop met de film Leto en op 24 augustus zijn we te gast bij Huis Doorn met sciencefictionfilm Arrival. Op 31 augustus keren we terug op Vliegbasis Soesterberg met een bijzondere vertoning van Stanley Kubrick's Dr. Strangelove. De afsluiter van het programma - roadmovie King of the Belgians - is te zien op 8 september bij de Metaal Kathedraal.


Kaartverkoop en uitgebreide programma-informatie is te vinden via www.hoogt.nl/cinemabuiten.

Koude Oorlog
De provincie Utrecht heeft 2019 uitgeroepen tot themajaar Koude Oorlog. Inwoners en bezoekers kunnen dit jaar kennis maken met onzichtbare schuilplaatsen, spannende verhalen en ander cultureel erfgoed uit de periode 1945 – 1991. Met trots sluit Cinema Buiten aan bij dit themajaar met de vertoning van de nieuwe digitale restauratie Dr. Strangelove op Vliegbasis Soesterberg. Ook het meeslepende Poolse drama Cold War en Russische rockmusical Leto spelen zich af tegen de achtergrond van de Koude Oorlog.

Hoogt on Tour
Cinema Buiten is onderdeel van Hoogt on Tour. Filmtheater 't Hoogt nam begin dit jaar afscheid van de locatie in de binnenstad en is on tour met filmvertoningen op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden