Foto: Theo Scholten

Joris Luyendijk geeft lezing in Utrecht

utrecht - Joris Luyendijk geeft op woensdag 18 september in Stadsschouwburg Utrecht spreken over diversiteit en gelijkheid. Of beter gezegd: het gebrek daaraan. Gelijke kansen bestaan namelijk niet volgens Luyendijk. Hij stelt dat iedereen in zijn eigen bubbel leeft, omringd met mensen die net zo denken als zij. Hetzelfde geldt voor de politiek en in de top van grote bedrijven: een homogeen en hypergeprivilegieerd groepje mensen runt het land. De homogene elite maakt beslissingen zonder een goed beeld te hebben van wat er speelt bij de meerderheid.
"Als we allemaal in onze eigen bubbel zitten; in hoeverre zijn gelijke kansen en diversiteit dan mogelijk? En wat gebeurt er als we massaal onze bubbel zouden verlaten?"
Het bijzondere aan dit seminar is dat het alleen bedoeld is voor Young Professionals tot en met 35 jaar. Non-profit organisatie 4YoungPeople wil met hun evenementen jonge mensen stimuleren om aan hun ontwikkeling te werken.

De lezing is van 19.00 tot 21.30 uur. Kaarten kosten 17,50 euro.
Joris Luyendijk is top-spreker en internationaal journalist. Joris veroorzaakte een kleine aardbeving met zijn boek 'Dit kan niet waar zijn' over de financiële wereld in 'The City' van Londen. Daarnaast schreef hij 'Het zijn net mensen', 'Dit kan niet waar zijn'.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden