Milieufeest in Ondiep

Milieufeest in Ondiep

UTRECHT - Donderdag 27 juni vindt een milieufeest plaats op de Rietendakschool in Ondiep. Dit feest wordt georganiseerd door de kinderen van groep 7 onder begeleiding van een groepje studenten van de studentenvereniging Veritas. Op dit milieufeest zal een film worden laten zien, zullen de kinderen een lied zingen, kunnen er hapjes worden gegeten en kunnen er spelletjes worden gedaan. Alle activiteiten staan in het teken van het milieu. Op deze manier hopen de kinderen de bezoekers van het feest op een leuke manier bewust te maken van het belang van het milieu.

De samenwerking tussen de basisschool en de groep studenten is mogelijk gemaakt door Stichting Move. Stichting Move brengt klassen uit minder bedeelde wijken en studenten bij elkaar om kennis te maken met elkaars leefwerelden. In een paar maanden bedenken de leerlingen en de studenten een project om iets in de wijk te verbeteren. Op deze manier ontdekken de kinderen dat ze de wereld kunnen veranderen.


Deze flyer is gemaakt om mensen uit te nodigen voor het milieufeest.

Eventueel:

Stichting Move is in 2009 opgericht door studenten en inmiddels actief in tien grote studentensteden waar jaarlijks in totaal zo'n 100 projecten op basisscholen worden uitgevoerd. Move ontvangt financiële ondersteuning van onder andere de VriendenLoterij, het Oranje Fonds, Fonds 1818, Stichting Kinderpostzegels, Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds 21, Rabobank, Stichting Dioraphte en Sofronie Foundation.

Noot voor de pers:

U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke afsluiting van dit project op 27 juni van half 3 tot half 4. De kinderen en studenten staan u daar graag te woord over het project.

Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan gerust contact op via het volgend e-mailadres: olatz.azurmendi@hotmail.com of kijk op onze website. Voor meer informatie over Move en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Myrte Elsinga (marketing en communicatie Stichting Move) via myrte@stichtingmove.nl / 06 38 198 098.

Meer berichten