Diverse partijen gaan zich inzetten voor een schuldenvrij Utrecht. Foto: PR
Diverse partijen gaan zich inzetten voor een schuldenvrij Utrecht. Foto: PR (Foto: )

Organisaties gaan samen schulden aanpakken

Organisaties bundelen krachten om administratie en schulden Utrechter op orde te krijgen
In Utrecht zijn meerdere organisaties die met inzet van vrijwilligers Utrechters ondersteunen bij hun administratie, financiën en schulden.

utrecht - Naar schatting hebben 14.000 tot 35.000 Utrechtse huishoudens problematische schulden. Daarbij zijn er ook veel mensen die (tijdelijk) moeite hebben met het op orde krijgen van hun administratie. Een vrijwilliger kan dan helpen om het overzicht terug te krijgen en zorgt ervoor dat mensen na afloop van het traject zelf weer verder kunnen.

Honderden vrijwilligers helpen mensen om hun administratie weer op orde te krijgen en een overzicht te maken van inkomsten en uitgaven. Zo worden schulden in een vroeg stadium aangepakt of voorkomen. Deze organisaties hebben op 20 juni een overeenkomst geetekend en overhandigd aan wethouder Linda Voortman.
"Iedere Utrechter moet kunnen rondkomen en meedoen," zegt Voortman. "Hulp krijgen bij geldzorgen moet daarom makkelijk zijn. Daar werken we als gemeente hard aan. Maar, we kunnen het niet alleen. Mooi dat Utrechtse vrijwilligersorganisaties nu gezamenlijk optrekken."

Meer berichten