Violiste Svenja Staats luistert het lustrumconcert op.
Violiste Svenja Staats luistert het lustrumconcert op. (Foto: Jean-Marc Kessely)

Lustrumconcert van het Orkest van Utrecht

Het Orkest van Utrecht bestaat dit jaar 25 jaar en viert feest! Daarvoor wordt een lustrumconcert gehouden met romantische werken van Bruch en Brahms, waaronder het beroemde vioolconcert van Bruch met violiste Svenja Staats. Op zaterdagavond 22 juni (20.15 uur in de Tuindorpkerk in Utrecht) en 23 juni (15:00 uur in de OLV Kerk in Bilthoven) vinden de concerten plaats.

utrecht - Het thema van het lustrumjaar is Crescendo, dat 'groeien' betekent. Het Orkest van Utrecht vertaalt dit naar: steeds mooier, groter en romantischer. In de stijl van het Orkest van Utrecht vieren we ons lustrum graag samen, met elkaar én met iedereen.

Ieder concert heeft een eigen feestelijk karakter. Dit concert is een uniek duet van muziek en chocola samen metchocolatier Peter van der Griend en - op de top van het Crescendo - een feestelijke borrel met een gastoptreden van de bekende Utrechtse comedian Jeroen Pater.
Het Orkest van Utrecht is een symfonieorkest dat bestaat uit ruim 40 enthousiaste en gevorderde amateurmusici met de ambitie op hoog niveau te musiceren. Sinds 2012 staat het orkest onder leiding van Michiel van Vliet. Het Orkest van Utrecht is de afgelopen 25 jaar in Crescendo gegroeid. In ledental, in de verbinding met de stad Utrecht en vooral ook in muzikaal opzicht. Ter ere van het 25-jarig bestaan speelt het Orkest van Utrecht een selectie van muziekwerken die het de afgelopen 25 jaar heeft gespeeld.
Voor meer informatie: www.orkestvanutrecht.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden