Foto: Peter Lodder fotografie

Festival TREK geopend in Utrecht

Festival TREK is donderdagmiddag neergestreken in Utrecht.

UTRECHT - Nog tot en met pinkstermaandag kunnen bezoekers in het Griftpark genieten van een gevarieerd aanbod gerechten uit de tientallen foodtrucks. Festival TREK kenmerkt zich, naast lekker eten en drinken, door het brede entertainmentprogramma. Het rijk gedecoreerde stadspark is voor even veranderd in een Bourgondisch Dorp met daarin verschillende podia, een theatertent, een vuurtorenbar met Silent Disco, een nostalgische zweefmolen en retro Platenbus. Zodra de avond valt draait een DJ de lekkerste hits van vroeger. Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

Festival TREK staat bekend om zijn ongedwongen sfeer. Bezoekers kunnen tijdens een rondje langs de mooiste foodtrucks van Nederland een keuze maken uit uiteenlopende gerechten van rijkgevulde Bowls tot Quesadillas van Libanees platbrood en van de lekkerste (al dan niet vegetarische) Hotdogs en Saté tot Churros met bijzondere dips. Natuurlijk ontbreken échte frites, goede burgers en smaakvolle steenovenpizza's niet op het terrein. In combinatie met een verfrissend drankje uit de verschillende (speciaal)bier-, wijn- en cocktailbars kunnen bezoekers genieten van doorlopende akoestische optredens. Ouders hoeven zich in het omheinde stadspark geen zorgen te maken om hun kroost, ook voor hen is er genoeg te beleven, met onder andere een kindertheater, kookworkshop en oudhollandse spelletjes. In de zweefmolen waant zowel oud als jong zich weer even kind.

Bekende pijlers van het entertainmentprogramma van Festival TREK zijn de verschillende podia waarop aanstormend muzikaal talent optreedt. Het rondtrekkende theater- en kleinkunstgezelschap vermaakt bezoekers over het hele festivalterrein met goocheltrucs en daagt iedereen uit voor een potje touwtrekken. Biechten kan bij de priester, trouwen in het gemeentehuis en een liefdesverklaring (of andere belangrijke boodschap) wordt bezorgd door de postbode. Het theater biedt ruimte aan opkomende dans- en toneelgroepen. Alles onder de bezielende leiding van de 'BurgeRmeester van TREK'. Overdag klinken bekende klassiekers uit de speakers van de platenbus en zodra de avond valt krijgt de DJ iedereen aan het dansen.

Openingstijden festival TREK Griftpark:

Donderdag 6 juni 16.00 – 22.00 uur Vrijdag 7 juni 16.00 – 23.00 uur Zaterdag 8 juni 14.00 – 23.00 uur Zondag 9 juni (Eerste Pinksterdag) 14.00 – 23.00 uur Maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) 14.00 – 21.30 uur

Festival TREK is gratis toegankelijk voor iedereen. Er geldt een PIN ONLY beleid bij de barren. Bij bestelling van het eerste drankje betaal je eenmalig € 2,50 voor een hard-plastic festivalglas. Door deze bijdrage worden tienduizenden plastic bekers bespaard & draag je bij aan een schoon terrein. Zie voor meer informatie: www.festival-trek.nl.

Na Utrecht reist het festival komende maanden nog verder naar Enschede, Den Bosch, Amsterdam en Den Haag.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden