Tarik Yousif nieuwe directeur HKU Media

UTRECHT – Tarik Yousif (42) wordt de nieuwe directeur van HKU Media. Hij volgt Peter de Vries op, die is toegetreden tot het College van Bestuur van het Grafisch Lyceum Utrecht. Yousif is een ervaren bestuurder in de culturele sector, met een flinke dosis relevante kennis op het gebied van IT. Verder heeft hij veel werkervaring als programmamaker, presentator (NPS, NTR) en spreker/dagvoorzitter. De nieuwe directeur start half augustus.

Toekomst

'Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe collega's én het werkveld te bouwen aan de toekomst van HKU Media', zegt Yousif. 'Deze functie biedt mij de uitdaging en verdieping waar ik naar op zoek was. Ik ben dus blij dat ik m'n plek heb gevonden.'

HKU Media is één van de negen schools van HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en telt zo'n 800 studenten, die opgeleid worden tot de mediaprofessionals van de toekomst. Jaarlijks levert HKU Media een spraakmakende lichting film- en documentairemakers af, maar ook andere belangrijke studierichtingen die raakvlakken hebben met media zijn te vinden bij deze school, zoals Animatie, Illustratie, Fotografie en Grafische Vormgeving.

Gedrevenheid

Bestuursvoorzitter Roelof Bleker van HKU is verheugd over de komst van Yousif. 'Hij heeft een zeer brede achtergrond op voor ons relevante terreinen. Zijn energie en gedrevenheid zijn indrukwekkend.' De nieuwe directeur van HKU Media heeft onder meer gewerkt voor de Stadsschouwburg Amsterdam, de overkoepelende verenigingen voor de podiumkunsten en Ticketing Group.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden