Meet & Greet KSU goed bezocht door leerkrachten

De Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) is de strijd aangegaan tegen het lerarentekort.

UTRECHT - Op donderdag 16 mei heeft het schoolbestuur een Meet & Greet gehouden om nieuwe leerkrachten te ontmoeten. De goed bezochte Meet & Greet zorgde voor een nieuwe stroom bekwame en bevlogen leerkrachten. Zij hadden de mogelijkheid de school te vinden die bij hen past.

Om leerkrachten enthousiast te maken voor een van de 25 basisscholen, konden zij op een laagdrempelige manier kennismaken met de KSU als werkgever. Er was informatie over de begeleiding en coaching van nieuwe leerkrachten en over doorgroei- en ontwikkelkansen binnen de KSU. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben de bezoekers kennisgemaakt met schoolleiders, (startende) leerkrachten en bestuurders. Ook konden ze gelijk aangeven op welke KSU-school ze graag zouden willen werken.

Bestuursvoorzitter Jan van der Klis is blij met de goede opkomst: "De KSU wil kwalitatief goed onderwijs blijven bieden aan de leerlingen, daarvoor hebben wij bekwame en bevlogen leerkrachten nodig. We hebben vandaag met veel goede kandidaten gesproken en ook zij-instromers hebben interesse getoond in de KSU.'' Wendy, bezoekster van de Meet & Greet, voelde zich al helemaal thuis. "De sfeer is goed, de leerkrachten zijn heel open en willen echt met je in gesprek. Ze maken echt tijd voor je vrij. Ik voel mij heel erg welkom!" Aan de vele reacties die de KSU heeft mogen ontvangen kijken zij terug op een zeer geslaagde Meet & Greet.

Meer berichten