Benefiet wandeltocht SOS-Kinderdorpen op de Utrechtse Heuvelrug

Op zaterdag 18 mei kunnen wandelaars meedoen aan de twaalfde jaarlijkse benefietwandeltocht voor SOS Kinderdorpen.

UTRECHT - Deze tocht voert de deelnemers langs kastelen, bos en het boerenklompenpad in de omgeving van Doorn, op de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn die dag maar liefst 7 verschillende routes uitgezet, voor alle wandelniveaus: van ervaren wandelaars tot en met gezinnen met kinderen.

Voor iedereen is er een passende tocht. Er zijn routes van 6,5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km en 40 km. Joke van Grootveld, die de wandeltocht alweer voor het twaalfde achtereenvolgende jaar organiseert, samen met een groep vrijwilligers licht toe: De korte afstanden zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en de lange afstanden zijn speciaal bedoeld voor de ervaren wandelaars en voor mensen die oefenen voor de vierdaagse. Het zijn bovendien prachtige routes. Zo loopt een deel via het 'Gerrit Achterbergpad', waar wandelaars gedichten vinden van de beroemde schrijver. En natuurlijk kom je onderweg een aantal indrukwekkende kastelen tegen.

Onderweg zijn door de vrijwilligers een aantal gezellige rustpunten ingericht, met lekkere versnaperingen zoals poffertjes en koele drankjes. Dankzij vrijwilligers en sponsoren (zoals ISZ De Brug uit Driebergen en Kaasboerderij Huig van de Graaf) kunnen alle opbrengsten van de wandeltocht geschonken worden aan SOS Kinderdorpen, een stichting die hulp biedt aan kansarme kinderen in 134 landen en gebieden. Organisator Joke: Een op de tien kinderen groeit op dit moment op zonder thuis. SOS Kinderdorpen geeft hen liefdevolle opvang in een nieuwe familie. Met deze wandeltocht dragen we een steentje bij aan dit mooie doel. Het is elk jaar weer een mooie klus om te organiseren, en zo ontzettend leuk! We hopen natuurlijk op goed weer en een flinke opkomst!

De tochten starten tussen 8.00 en 12.00 uur. Wandelaars die 30 of 40 km gaan lopen kunnen uiterlijk om 10.00 uur starten. Rond 17.00 uur dienen alle wandelaars zich weer bij het eindpunt te hebben gemeld. Iedereen kan zonder vooraanmelding deelnemen. De start- en inschrijflocatie is de Kaasboerderij, Langbroekerweg 15 in Doorn. De kosten voor deelname zijn 5 euro per deelnemer. Alle opbrengsten komen helemaal ten goede aan SOS Kinderdorpen.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden