Campagne Hart boven Hard roept Nederlanders op te kiezen voor solidariteit

UTRECHT - Onder de naam Hart boven Hard roepen een twintigtal organisaties, waaronder de in Utrecht gevestigde vredesorganisatie PAX, zich op een feestelijke manifestatie in Park Transwijk uit te spreken voor verbinding en tegen polarisatie. Op zondag 19 mei komen mensen in tien Europese landen in actie. In Nederland is dat alleen in Utrecht.

De Manifestatie is een soort Bevrijdingsfestival in het klein met entertainment en informatie en vindt vier dagen voor de Europese verkiezingen op 23 mei 2019 plaats.

Jurjen van den Bergh van burgerbeweging DeGoedeZaak: 'Wij zijn geïnspireerd door iedereen die de afgelopen maanden de straat op ging en zich uitsprak voor een beter klimaat, voor gelijke rechten en tegen racisme en haat. Vlak voor de verkiezingen vragen wij aandacht voor de samenleving die wij willen: een eerlijke economie, fair en ambitieus klimaatbeleid en een gelijkwaardige en vreedzame samenleving.'

Op de manifestatie, op 19 mei in het Park Transwijk in Utrecht, is naast een hoofdpodium met informatie en optredens van artiesten als Fresku, Kasba, Sabrina Starke en Onias Landveld, ook een tent waarin inhoudelijke debatten worden gehouden met sprekers uit binnen- en buitenland. Rond 16:00 uur laten alle aanwezige bezoekers samen zien dat ze hart boven hard kiezen door met elkaar in de vorm van een hart te staan. De manifestatie duurt van 13:00-17:00 uur.

Meer berichten