Bomenwandeling 3: 'Bomen in blad' in het Park Bloeyendael

Zondag 26 mei is de derde bomenwandeling 'Bomen in blad' in het Park Bloeyendael door IVN De Bilt.

UTRECHT - De twee voorgaande bomenwandelingen van IVN De Bilt op landgoed Houdringe en het van Boetzelaerpark waren een groot succes. Met de derde uit de reeks van vier gaan we de ontdekkingstocht naar bomen bij ons in de buurt vervolgen in het Park Bloeyendael.

Park Bloeyendael is een oase van rust 'onder de rook van Utrecht'. Het is in 1975-1976 door de gemeente Utrecht aangelegd in de voormalige Johannapolder. De Actiegroep Bloeyendael (later overgegaan in de stichting) slaagde er in 1990 in de bouwplannen in dit gebied te voorkomen. Door inspanningen van vrijwilligers van de stichting en het ecologisch beheer, uitgevoerd in samenwerking met de gemeente, heeft het park zich ontwikkeld tot een fraai natuurgebied. Nu kun je er als bezoeker genieten van een verrassend wandelgebied met haar inheemse bomen en een zich nog steeds verder ontwikkelende flora en fauna.

Bomen is het thema en naast de algemeen voorkomende boomsoorten van Nederland zijn hier in het natte gebied wel 9 van de ca 12 wilgensoorten die in Nederland voorkomen te zien! Wij helpen u graag om de bomen van dit bijzonder natuurgebied te leren (her)kennen.

De wandeling is op zondag 26 mei en start om 11:00 uur vanaf het Paviljoen van de Stichting Bloeyendael, Archimedeslaan 1 in Utrecht.

Aanmelding niet nodig, deelname gratis, honden mogen niet mee.

Meer berichten