De eerste vaart van het Peasy hangmatvlot van Visscher (in het witte t-shirt).
De eerste vaart van het Peasy hangmatvlot van Visscher (in het witte t-shirt). (Foto: Photographer: Maarten Hartman)

Vrolijk protest met hangmatvlot op Utrechtse gracht

Dinsdag 14 mei heeft Arjan Visscher, in Utrecht bij velen bekend van zijn popup-hangplekken, een hangmatvlot te water gelaten. Het vlot werd 'officieel' gedoopt door gemeenteraadsleden Jantine Zwinkels (CDA) en Tim Homan (Student en Starter) die Visscher steunen bij  zijn initiatief .

UTRECHT - Visscher kreeg vorig jaar een vergunning voor een pilot met de popup-hangplekken, waarbij hij op wisselende plaatsen in de stad hangmatten ophangt waar iedereen die 'lekker wil chillen' gebruik van kan maken. Voorwaarde daarbij was dat het hoveniersbedrijf van de gemeente de impact op de bomen zou controleren. Uitkomst: geen schade. Toch kreeg Visscher tot zijn verbazing dit jaar weer alleen een pilot-vergunning, onder dezelfde voorwaarde.

Positief protest

Visscher zocht naar alternatieven om het beleid op een positieve manier aan de kaak te stellen en bedacht het hangmatvlot. Hij vond een sponsor in het nieuwe snackmerk Peasy, dat Visscher voorzag van de materialen voor het vlot. "Peasy is ''worry-free" snacken. Snacken in een hangmat en ook nog eens op het water: zorgelozer kan volgens ons niet. Bovendien zetten we met Arjan en met SUPclean-up het hangmatvlot in om grachten en vaarten in Nederland schoon te maken", aldus Michael Lusink, Peasy-bedenker.  

Gratis tochtje

Wie tijdens een tochtje met het vlot helpt de binnenwateren in Nederland schoon te houden door afval uit het water te vissen, kan het vlot gratis lenen. Reserveren kan per mail naar popuphangplek@gmail.com

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden