Het Jaarbeursplein wordt het domein van skaters. Foto: PR
Het Jaarbeursplein wordt het domein van skaters. Foto: PR (Foto: http://cu2030.nl)

Jaarbeursplein heeft twee zomers een skatepark

Naast het Jaarbeursplein verrijst deze zomer een tijdelijk skatepark. Het park blijft in elk geval tot na de zomer van 2020 staan, vooruitlopend op de bouw van het Jaarbeurspleingebouw op deze plek.

UTRECHT - Vanaf dat moment krijgen de onderdelen van het skatepark een nieuwe plek elders in het Stationsgebied of in de stad. Op het skatepark komen onderdelen terug van skatepark The Yard op het Kruisvaartterrein, dat moet plaatsmaken voor woningbouw.

Naast de streetskate-voorziening komen er toestellen voor urban sports en meer tijdelijk groen. "Samen met skaters, bootcampers en andere gebruikers bedachten we een inrichting die ook goed is voor mensen die niet op wielen willen staan. Die vinden van alles om sportief mee aan de slag te gaan in de buitenlucht", aldus de initiatiefnemers.

Er komen tevens tien bakken met bomen van de Utrechtse Heuvelrug op het plein te staan. Een aantal bedrijven uit het stationsgebied rond de Graadt van Roggenweg maakt de komst van de skatevoorziening financieel mede mogelijk via het Ondernemersfonds Utrecht.

Inmiddels is begonnen met de bouw van het skatepark. Dat moet voor de zomer klaar zijn.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden