De Utrechtse Ramona Deinum. Foto: Steven Masset.
De Utrechtse Ramona Deinum. Foto: Steven Masset. (Foto: De Utrechtse Ramona Deinum. Foto: Steven Masset.)

Utrechtse Ramona in modellenstrijd Benelux

Ze zit propvol ambities, laat geen kans onbenut om alles – of in elk geval heel veel – uit het leven te halen. Deelname aan de Mrs. Netherlands Universe-verkiezingen, het inzetten voor goede doelen, opstarten van een eigen bedrijf, en last but not least is Ramona Deinum doorgedrongen tot de finale van de Queen of the Models Benelux 2019.

UTRECHT – Uit bijna 700 kandidaten is de 35-jarige Utrechtse - met Friese roots - geselecteerd voor de modellenwedstrijd. Er zijn negen finalisten, waarbij er twee uit Nederland komen. "En daar ben ik er eentje van'', zegt ze met trots. Poseren doet ze overigens al. "Het is een vak, maar verder ontwikkelen kun je je altijd." Dat is een van de redenen, waarom Ramona zich inschreef voor de competitie.

Queen of the Models is overigens géén miss-verkiezing, benadrukt de Utrechtse, die acht jaar geleden in Utrecht kwam wonen. Het is een wedstrijd voor meisjes en dames, die uiteindelijk hun carrière als model verder willen uitbouwen. De finale van de wedstrijd vindt plaats op 26 oktober in België.

Voor deze finale Queen of the Models Benelux wordt gezocht naar gemotiveerde meiden. ,,Ik ben zover doorgedrongen omdat ik veel vragen stelde aan de organisatie. Ze zagen dat ik heel erg serieus was, kwam professioneel over. Er wordt niet gezocht naar modellen, die 'een leuke zomer willen hebben door mee te doen', maar iemand die echt gemotiveerd is."

Zoals we dat ook tegenkomen in de regels: uitstraling is belangrijk, een toffe persoonlijkheid én ambitie. Maar er is méér: ,,Mijn kracht is – en dat hoor ik ook van anderen - dat ik puur ben." Wanneer de naam Doutzen Kroes valt en Friesland, moet ze lachen. ,,Tja, misschien is Friesland een goeie bodem voor dit werk."

Ramona Deinum, die Small Business en Retail Management (HBO) en Bedrijfskunde (WO) studeerde, heeft geen zwaarwichtige redenen om zich voor de Benelux-competitie in te schrijven. ,,Ik wil mijn carrière als model professioneel verder uitbouwen."

Ramona Deinum is een bezige bij: ze werkte onder andere als Teamleider en Coach op klantenservices, is samen met een compagnon bezig met een eigen bedrijf (dewilhelmuts.nl), doet modellenwerk en is vol plezier bezig om er alles uit te halen, om de finale te winnen.

Vorig jaar werkte zij voor een bedrijf dat uitjes organiseert voor ouderen in Utrecht (dat komt mooi uit, want een van de opdrachten voor de competitie is het organiseren van een gebeurtenis voor een goed doel of de gemeenschap).

Samen met restaurant Cantina di David in Utrecht organiseert zij daarom een gratis lunch voor ouderen met een wat kleinere beurs. Ramona begeleidt de ouderen die dag.

Overigens poseert de Utrechtse zeker niet voor iedereen en gaat dat ook niet doen. ,,Het moet bij me passen. Kijk, je verbindt je hoofd aan een merk of aan een bedrijf. Dan stá je voor zo'n bedrijf. Ik heb zo mijn grenzen. Ik ga tot het maximum om te winnen, maar ik hou wel mijn principes."

www.queenofthemodels.be

Door Jan van Stipriaan Luïscius

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden