Katholieke Scholenstichting Utrecht anticipeert op lerarentekort

De Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) gaat de strijd aan tegen het lerarentekort. Op donderdag 16 mei houdt het schoolbestuur een Meet & Greet om nieuwe leerkrachten te ontmoeten.

UTRECHT - Iedereen die interesse heeft in een uitdagende baan als leerkracht op een basisschool is van harte uitgenodigd.

De tijd dat vacatures direct ingevuld worden, is volgens Jan van der Klis echt voorbij. De bestuursvoorzitter van de KSU merkt dat het steeds lastiger wordt om goede leerkrachten te vinden. ,,Het lerarentekort was eerst vooral een probleem in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Maar nu voelen we ook in Utrecht dat het probleem groter wordt.'' Van der Klis ziet dat er minder sollicitatiebrieven binnenkomen. ,,Daar maak ik mij zorgen om, want de KSU wil kwalitatief goed onderwijs blijven bieden aan onze leerlingen. Daarvoor is een bekwame en bevlogen leraar voor de groep onontbeerlijk.''

Hapje en drankje

Om die 'bekwame en bevlogen' leerkrachten te vinden, houdt de KSU op 16 mei een Meet & Greet. Bij dit evenement kunnen geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennismaken met de KSU als werkgever. Er is informatie over begeleiding en coaching van nieuwe leerkrachten en over doorgroei- en ontwikkelkansen binnen de KSU. De 25 basisscholen presenteren zich, zodat de aanwezigen kunnen ontdekken welke school het beste bij hen past. Deelnemers kunnen onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met schoolleiders, (startende) leerkrachten en bestuurders. Uiteraard is er een actueel vacatureoverzicht.

,,Wij zijn niet alleen een goede, maar ook een gewaardeerde werkgever'', zegt Van der Klis. ,,We hebben onlangs een enquête gehouden onder het personeel en daaruit kwam naar voren dat mensen het naar hun zin hebben bij ons. Ze geven de saamhorigheid, het samenwerken en de teamspirit hoge cijfers. Schoolteams werken hecht samen, je staat er als leerkracht niet alleen voor.'' Jaap, leerkracht KBS De Pijlstaart, spreekt uit eigen ervaring: "Als leerkracht houd je eigenlijk een minibedrijfje draaiende met als groot pluspunt dat je altijd kunt rekenen op betrokkenheid van collega's."

Nieuwe uitdaging

De Meet & Greet is bedoeld voor ervaren leerkrachten die toe zijn aan een nieuwe uitdaging, studenten van de pabo's, startende leerkrachten en herintreders. Ook mensen die interesse hebben om zij-instromer in het onderwijs te worden, zijn van harte uitgenodigd.

Datum: 16 mei 2019

Locatie: Stadsbrasserie De Utrechter (Vredenburg 40)

Tijd: 16.00-19.00 uur

Aanmelden is niet nodig, maar wordt op prijs gesteld via meetksu@ksu-utrecht.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden