Blind Walk route door Utrecht prikkelt de zintuigen

In Nederland zijn er 250.000 mensen blind of slechtziend. Wat betekent dat voor hun dagelijks leven en dat van hun naasten? Speciaal hiervoor organiseert het Oogfonds samen met Koninklijke Visio de BlindWalk in het centrum van Utrecht, met als doel: bewustwording én geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek.

UTRECHT - Op vrijdagavond 21 juni vindt deze Blind Walk voor de eerste keer plaats. Loop met een vriend, familielid, buurvrouw, collega of sportmaatje de 5 kilometer lange route vol belevenissen.

De wandeling start bij Sonnenborgh - museum sterrenwacht om 19:30 uur. Samen met alle deelnemers lopen we de zonsondergang tegemoet! Tijdens de wandeling loop je in duo's of trio's en draag je om en om een oogmasker. Kun jij blind vertrouwen op een ander? Hoe belangrijk worden je andere zintuigen wanneer je zicht verdwijnt?

Luister naar de tonen van indrukwekkend orgelspel in Museum Speelklok. Proef blind het ijs van dé ijsmaker van Utrecht, Roberto Gelato. Ervaar de ruimte van een eeuwenoud kerkgebouw in volledige stilte. Ga samen blind een Nijntje verven. Kortom, beleef Utrecht anders dan je gewend bent!

Voor €19,50 per persoon schrijf je je in voor de Blind Walk. Daarvoor kun je deelnemen aan de belevingswandeling, ontvang je een oogmasker, een routekaart en per koppel een verbindingslint.

Ga naar www.blindwalk voor meer informatie.

Meer berichten