150 deelnemers Ren tegen kanker bij marathon van Utrecht

Op zondag 12 mei is de Utrecht Marathon powered by Science Park. Bijna 150 lopers komen op diverse afstanden (10, 21 en 42 km) in actie voor KWF Kankerbestrijding door mee te doen via Ren tegen kanker.

UTRECHT - Zij laten hun prestatie sponsoren: zo halen ze gezamenlijk geld op voor kankeronderzoek.

Nooit te veel geld

Deelnemer Robin (33) verloor zijn moeder onlangs aan botkanker. "Omdat ik niet alleen maar machteloos wil toekijken, heb ik mij opgegeven voor Ren tegen kanker. Ik wil iets voor mijn moeder én voor KWF betekenen." Robin verwacht dat de marathon-dag emotioneel wordt:"Toen ik me opgaf, was de kans groot dat ze 12 mei niet meer zou halen. Dat is helaas werkelijkheid geworden." Met zijn actie heeft Robin al meer dan 3000 euro opgehaald. En hij gaat nog even door. Want, zo zegt hij: "Je kunt nooit teveel geld ophalen voor kankeronderzoek."

Ambassadeur

Ook Ren tegen kanker-ambassadeur Ruud Feltkamp is van de partij. Hij geeft het startschot voor de halve marathon en is aanwezig om de 150 lopers voor Ren tegen kanker te steunen. De acteur, DJ en presentator zet zich al langer in voor KWF: ?"1 op de 3 krijgt kanker. Liever dat ik nu mijn steentje bij kan dragen, dan wanneer het te laat is."

Prinses Máxima Centrum

Dit jaar gaat het totale bedrag dat de deelnemers aan Ren tegen kanker in Utrecht ophalen naar onderzoek op het gebied van kinderkanker in het Utrechtse Prinses Máxima Centrum. In de laatste 50 jaar is de 5-jaarsoverleving van kinderen met kanker in Nederland gestegen van 30 naar 75%.
In het Prinses Máxima Centrum bundelen zorgverleners en wetenschappers hun krachten om zo snel mogelijk tot nog betere behandelstrategieën te komen.

KWF Mini Marathon
Onderdeel van de Utrecht Marathon is de KWF Mini Marathon. Een run van 1,5 kilometer speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de loopsport. Bovendien kunnen kinderen, net als de volwassen deelnemers, met hun Mini Marathon een belangrijke bijdrage leveren aan kankeronderzoek.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden