Kinderen Parkschool gaan duurzaam ondernemen voor een groen schoolplein

Kinderen Parkschool gaan duurzaam ondernemen voor een groen schoolplein

UTRECHT - Kinderen van de Parkschool in Lombok worden duurzame ondernemers. Onder begeleiding van Fawaka Ondernemersschool ontwikkelen ze in een speciale projectweek, van 13-17 mei, duurzame producten, zoals kleding, chocolade of muziekinstrumenten. Aan het einde van de projectweek komt alles samen op een feestelijke markt waar de producten gepresenteerd en verkocht worden! Met de opbrengst wil de school een nieuw groen schoolplein financieren.

Leren over duurzaamheid en ondernemen

"Kinderen leren in deze week pitchen, een bedrijfsplan maken en een project ontwikkelen van idee tot uitvoering", zegt directrice Annet Baart. "Daarnaast willen we ze leren over duurzaamheid. Wat is duurzaam? En wat is duurzaam ondernemen? Duurzaamheid is niet alleen een belangrijk maatschappelijk thema, maar door te leren over ondernemen leren kinderen ook oplossingen bedenken, doorzetten en beslissingen nemen."

Opbrengst voor een groen schoolplein

Aan het einde van de projectweek, op vrijdag 17 mei, wordt voor de buurt een markt georganiseerd. Daar verkopen de leerlingen de producten die ze zelf hebben ontwikkeld. Er is bijvoorbeeld een catwalk waarop modeartikelen worden geshowd en de kleuters bakken pannenkoeken voor hongerige bezoekers. De uiteindelijke opbrengsten worden gebruikt voor de aanleg van een groen schoolplein.

Innovatieve en ondernemende school

De Parkschool in het Molenpark in Lombok is een echte buurtschool, met een innovatief en ondernemend karakter. De school telt ongeveer 120 leerlingen met diverse culturele achtergronden. De individuele talenten van leerlingen hebben prioriteit. Heeft een kind moeite om mee te komen? Dan krijgt het extra hulp. Kan het goed leren? Dan wordt het uitgedaagd met extra oefenstof en projecten.

Fawaka Ondernemersschool

De kinderen krijgen in deze week hulp van Fawaka Ondernemersschool. Deze organisatie laat kinderen in Nederland kennismaken met duurzaam ondernemen, oftewel ondernemen met oog voor de wereld en voor de mensen met wie zij die delen. Vorig jaar stond de Ondernemersschool in de MKB innovatie top-100, kreeg ze bezoek van onder andere premier Mark Rutte en wijdde VPRO Tegenlicht een uitzending aan de visie van oprichter Thiëmo Heilbron.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden