Pandora van Maximus wint Zilver op Dutch Beer Challenge 2019

UTRECHT - Pandora Blond van Maximus Brouwerij, een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij uit Utrecht, heeft vorige week in Rotterdam de Silver Medal gewonnen bij de jaarlijkse Dutch Beer Challenge 2019 in de hoofdcategorie Blond. Het was daarmee het enige Utrechtse bier dat dit jaar in de prijzen viel. Pandora is het bekendste en een van de eerste bieren van Maximus.

De Dutch Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland, werd in 2014 opgericht ter promotie van de groeiende biercultuur. De eerste editie van de Dutch Beer Challenge vond in 2015 plaats in Rotterdam en het is één van debelangrijkste bierevenementen in de Lage Landen. De Dutch Beer Challenge wordt in opdracht van een stichting op volstrekt onafhankelijke wijze georganiseerd door Becomev, welke de wedstrijdleiding in handen heeft.

Pandora

Pandora is een blond bier (6%) met een mooie combinatie van frisse, fruitige smaken, uitnodigend bitter en met tonen van lychee en citrus. Door het voorzichtige gebruik van Amerikaanse hopsoorten en een verfijnde nagisting achteraf uitermate geschikt als dorstlesser of als begeleider van een maaltijd. De oprichters van Maximus Brouwerij waren in 2005 al op zoek naar een bier dat niet te zwaar in alcohol is, makkelijk drinkt, waarbij door een medium koolzuurgehalte de smaak beter tot zijn recht komt.

Over Maximus Brouwerij

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen.

Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en met gezelligheid samenbrengen en verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de Little Fred, staat daar symbool voor.

Meer berichten