Foto: Rob Huibers

Tentoonstelling Ik teken voor schone lucht geopend

Samen met Statenlid Julie d'Hondt (PvdA) prikt Lianne haar tekening op het bord. Ook Daria, Hannah, Lasse en Ilja doen dit samen met de andere aanwezige Statenleden. Groen Links, Denk, ChristenUnie en SGP hebben acte de presence gegeven donderdag 11 april.

UTRECHT - Met deze tentoonstelling willen bewoners uit Lunetten, verenigd in Lunetten Gezond, de aandacht vestigen op de luchtkwaliteit in hun wijk en de groeiende bezorgdheid over het effect hiervan op de gezondheid. Niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen maken zich grote zorgen. Het verkeer op de snelwegen A27/A12 stoot veel fijn stof en roet uit. Dat zal alleen maar erger worden met de door het Rijk geplande verbreding van deze snelwegen, wat meer verkeer zal aantrekken.

De vraag van Lunetten Gezond naar een test met 80 km op de Ring Utrecht vindt gehoor bij een paar Statenleden. Esther Droste van Lunetten Gezond geeft ter afsluiting de kinderen een bloem en zegt dat de Statenleden ook bloemen krijgen wanneer er resultaten zijn!

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 2 mei 2019 in buurtcentrum De Musketon, Hondsrug 19, Utrecht.

Een deel van de tentoonstelling kan vanaf 17 april bekeken worden op de kinderboerderij de Koppelsteede aan de Koppeldijk in Lunetten. Het is de bedoeling dat de tentoonstelling daarna op andere plaatsen in Utrecht te zien zal zijn.

Meer berichten