De aftrap van Heel Utrecht gaat Voorlezen, met wethouder Anke Klein in de Bibliotheek Overvecht.
De aftrap van Heel Utrecht gaat Voorlezen, met wethouder Anke Klein in de Bibliotheek Overvecht.

Wethouder Anke Klein leest voor uit Kikker is Kikker

Woensdag 10 april kwart over 9. Peuters van voorschool Winnie de Pooh en kleuters van basisschool De Schakel lopen verwachtingsvol de Bibliotheek Overvecht binnen. Het is feest, want de actie Heel Utrecht gaat VoorLezen gaat van start.

UTRECHT - Overal hangen posters en vlaggetjes van Kikker, uit de prentenboeken van Max Velthuijs. Zijn boek Kikker is Kikker staat dit jaar centraal.

Iedereen is anders

Wethouder Anke Klein komt voorlezen. Zij is  een helper van de burgemeester, de baas van de stad. Want die kan best wat hulp gebruiken, dat snappen de kinderen wel.
Ze leest voor uit Kikker is Kikker, een grappig prentenboek waarin Kikker steeds probeert om nét zo goed te zijn als zijn vriendjes. En er dan achter komt, dat iedereen anders is, maar dat dát nou juist zo leuk is.

Groen of roze?

De wethouder leest voor aan de kinderen alsof het haar dagelijks werk is. Ze hangen aan haar lippen, denken mee met het verhaal en verzinnen oplossingen. Op de vraag wie ook groen heeft als lievelingskleur, net als Kikker, gaan een paar handen de lucht in; bij roze, net als Varkentje, veel meer! En de kleine Kikker knuffelen om hem te troosten, dat willen ze allemaal wel.

High five met Kikker

Als het boek uit is, volgt er nog een verrassing: Kikker is zelf aanwezig, levensgroot. En hij heeft voor elk kind een exemplaar van het boek om mee naar huis te nemen! Dat wordt glunderend ontvangen. Kikker krijgt een high five of boks van alle kinderen, een aantal wil ook wel met hem op de foto.

Voorleestips

Er wordt nog even nagepraat bij wat fruit en drinken. De ouders en leerkrachten krijgen bij de koffie nog extra voorleestips mee. Dan gaan de kinderen weer terug naar school, met hun boek onder de arm. Want Heel Utrecht gaat VoorLezen!

Voorleesalliantie

Heel Utrecht gaat VoorLezen is een initiatief van de Utrechtse Voorleesalliantie. Deze zet zich in voor zoveel mogelijk voorleesplezier en aandacht voor boeken en voorlezen op (voor)scholen. Met deze campagne geven de deelnemende instellingen een impuls aan het voorlezen, door boeken te verspreiden en peutercentra, scholen en ouders te stimuleren extra aandacht te besteden aan het voorlezen.

Dit jaar krijgt elke Utrechtse peuter- en kleutergroep een exemplaar van het boek.

De Utrechtse Voorleesalliantie bestaat uit de Gemeente Utrecht, de Bibliotheek Utrecht, Sardes, Spelenderwijs Utrecht, Taal Doet Meer, Utrechtse schoolbesturen primair onderwijs en de Utrechtse Kinderboekwinkel.

Naast de Voorleesalliantie steunen ook de Lions Clubs Vleuten en Kromme Rijn de actie met geld voor extra boeken voor peuters.

Meer berichten