Utrechtse onderneemster bedenkt oplossing sporttekort kinderen


Utrechtse onderneemster bedenkt oplossing sporttekort kinderen

Utrechtse onderneemster Myrne Meester heeft een oplossing voor het sporttekort van kinderen bedacht. Zij startte bootcamps voor jonge ouders samen met hun kinderen op.

UTRECHT - In september brachten drie adviesraden (NLsportraad, de Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS)) een gezamenlijk rapport uit, waaruit blijkt dat maar liefst de helft van de Nederlandse kinderen te weinig beweegt. Per generatie zien zij de motorische vaardigheden afnemen en het overgewicht toenemen, en daarmee ook de kans op welvaartsziekten zoals diabetes type 2. Vreemd eigenlijk dat dit niet besproken is tijdens de politieke debatten over de stijgende kosten in de zorg.

Utrechtse onderneemster Myrna Meester, moeder van 2 jonge dochters, besloot actie te ondernemen. Zij richtte onderneming Fit family op, die komende maand start met bootcamps voor jonge ouders samen met hun kinderen in de 4 grote steden in Nederland. Als jonge moeder weet zij als geen ander hoe het soms gaat: kind "even" achter de Ipad, terwijl vader/moeder nog wat werkmailtjes beantwoordt. Terwijl je als ouder natuurlijk juist het goede voorbeeld zou moeten geven!

Met een team van deskundigen (zoals tophockeyster Leiah Brigitha en Ben Jongejan, assistent van trainer Jac Orie) stelde zij een workout programma samen, waarbij ouders en kinderen samen sporten in de buitenlucht. Het mooie is: de lol spat ervan af!

En dat is dan weer mooi voor de toekomstige zorgkosten: jong beginnen met sporten en hier plezier aan beleven blijken namelijk belangrijke voorspellers voor een leven lang bewegen.

Myrna's motto is dan ook: "Let's lead by example for a healthy next generation!"

Info: www.fitfamily.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden