Stille tocht in Utrecht

UTRECHT - Naar aanleiding van de verschrikkelijke gebeurtenis van afgelopen maandag op het 24 Oktoberplein wordt op vrijdagavond 22 maart om 19.00 uur een stille tocht gehouden.

'We tonen ons respect en medeleven aan de getroffenen en hun nabestaanden. Het initiatief, dat vanuit de samenleving is gekomen, wordt van harte ondersteund vanuit de gemeente', laat Wijkbureau West in een persbericht weten.

Programma

De stille tocht begint rond 19.00 uur vanaf de omgeving Jaarbeursplein. Iedereen kan vanaf 18.30 uur verzamelen. Er worden een aantal toespraken gegeven, gevolgd door een minuut stilte.

'Vanaf het Jaarbeursplein lopen we samen via de Graadt van Roggeweg naar het 24 Oktoberplein. Hier kan iedereen bloemen neerleggen op de gedenkplaats. Daarna lopen we terug naar het plein of gaan onze eigen weg.

Advies is om lopend of met de fiets of het openbaar vervoer (geen trams, bussen via omleidingen) naar de Jaarbeurs te komen. We vragen deelnemers witte of rode bloemen mee te nemen. Dit zijn de kleuren van de Utrechtse vlag.'

De stille tocht wordt live uitgezonden via RTV Utrecht.

Maatregelen en gevolgen
 Gemeente en politie bereiden de stille tocht zorgvuldig voor en doen er alles aan om het in goede banen te leiden. Tijdens de tocht zijn er mensen van politie, Toezicht en Handhaving en verkeersregelaars aanwezig.

Openbaar vervoer
Tijdens de stille tocht rijden er geen trams in Utrecht en bussen rijden via omleidingen. Houd de website van U-OV in de gaten voor actuele informatie.

Afsluitingen
De wegen die op de route uitkomen worden vanaf ongeveer 18.00 tot 21.00 uur afgesloten voor het verkeer. Het gaat om:
* Westplein
* Graadt van Roggenweg
* 24 Oktoberplein
* De Meernbrug
* afrit 8 (A2) Utrecht Centrum, Kanaleneiland, Langerak, De Meern, Jaarbeurs

Meer berichten