Foto: Rianne van der Meer
Foto: Rianne van der Meer

PleinPuzzel feestelijk geopend

Afgelopen zondagmiddag maakte de regen plaats voor de feestelijke opening van PleinPuzzel: een kleurrijke megapuzzel die de Neude tot een uitnodigender plein maakt.

UTRECHT - In december 2018 won Elise de Leede met haar pitch bij Awesome Utrecht duizend euro om haar idee te realiseren: de PleinPuzzel.
Grootste inspiratiebron voor de PleinPuzzel is de/het Neude: hét middelpunt van onze stad, het plein waar een zelfs een discussie over bestaat of het 'de' of 'het' is. Maar ook een plein dat buiten het festival- en terrassenseizoen om een leeg en grauw is.
Volgens Elise is de PleinPuzzel de oplossing.
De puzzel, beschilderd met onze interpretatie van de Utregse map nodigt zowel rasUtrechters als toeristen uit om hun puzzelstuk bij te dragen, met als resultaat een gezellig, uitnodigend en verbindend plein in het hart van de stad.
Elise verzamelde een team van jonge Utrechtste creatievelingen om haar heen, zonder wie het idee nooit realiteit had kunnen worden.
Twee illustratoren, Eline en Gabi illustreerden beiden Utrechtse taferelen; van architectuur tot de iconische sfeer van de stad.

Maak de/het Neude gezellig en kleurrijk; leg de puzzel!

PleinPuzzel op de/het Neude is een terugkerend event. Afgelopen zondag was de opening. Volg de pagina @PleinPuzzel op Facebook om als eerste te weten wanneer er weer gepuzzeld kan worden.

Meer berichten